ISHOCKEYGYMNASIUM

Ishockeygymnasiet - ger dig chansen att satsa på ishockey under din gymnasietid

Tingsryds AIF:s ishockeygymnasium är av Svenska Ishockeyförbundet certifierat elitishockeygymnasium. Ishockeygymnasiet är ett samarbete mellan Tingsryds AIF, Wasaskolan och Svenska Ishockeyförbundet.

1:a december är sista datum för ansökan.

Ishockeyutbildningen

Ishockeygymnasiet som Wasaskolan och Tingsryds AIF samarbetar om är en Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU). Det innebär att vi läser gymnasieämnet Specialidrott, och omfattningen på den skolförlagda ishockeyutbildningen är 400 timmar fördelade på tre år.

I ämnet specialidrott läser vi fyra kurser, Idrottsspecialisering 1, 2 och 3 samt Tränings- och tävlingslära 1 och 2.

Utbildningen på ishockeygymnasiet innehåller till största delen is- och fysträning men också teori i bl a träningslära, näringslära, idrottspsykologi och ishockey. Ishockeygymnasiets träningar på skolschemat är förlagda till tre förmiddagar i veckan. Dessutom tillkommer träningar och matcher med Tingsryd AIF:s juniorlag.  

Målsättningen med ishockeygymnasiet är att underlätta för ungdomar att förena ishockeyträning med studier på ett nationellt gymnasieprogram. En långsiktig och målmedveten is- och fysträning kombinerat med teori ska ge spelarna/eleverna möjligheter att utvecklas som ishockeyspelare tekniskt, taktiskt, fysiskt och mentalt. Träningen på elitishockeygymnasiet är i huvudsak individuell och individanpassad.

Antagningar

Antagning sker med 10-14 elever/spelare årligen på elitishockeygymnasiet.

Under oktober – december kommer vi att bjuda in spelare till träning och information på elitishockeygymnasiet.

Antagningen till ishockeygymnasiet sker på ishockeykvalifikationer samt behörighet till gymnasieskolan. 

Ansökan skall göras på Svenska Ishockeyförbundet hemsida senast 1 december. Klicka här för att komma till ansökan!  

På Svenska ishockeyförbundets hemsida hittar du mer information genom att klicka hockeyakademin och sedan information.

Upplysningar lämnas av Mikael Nilsson tel: 070-557 55 47 el. 0760495491

eller e-post [email protected]

Tingsryds AIF

Ishockey i Tingsryd är kultur där hela bygden står bakom hockeylaget. Vårt representationslag spelar i Hockeyallsvenskan. Ishockeygymnasiet och juniorverksamheten är en viktig del i rekryteringen av spelare till A-laget.

Robin Olsson, Adam Åkesson, Måns Hermansson, Filip Owesson, Hannes Johansson, Patrik Nilsson, och Hampus Melén är spelare i A-laget säsongen 2017/18 som är fostrade i TAIF:s ungdomsverksamhet eller har gått på ishockeygymnasiet.

Ovanstående uppräkning av spelare är ett gott kvitto på att hockeyutbildningen håller hög kvalitet och att det finns möjligheter för unga hockeyspelare att i framtiden få spela ishockey i Tingsryd AIF:s A-lag.

Tingsryds AIF vill med sin juniorverksamhet utbilda spelarna till TAIF:s A – lag. Utbildningen sker i ett långsiktigt perspektiv med en utvecklingsplan för varje spelare. Verksamheten är elitinriktad vilket bl a innebär ishockeyinriktad träning året runt.

J20 spelar i elit södra och J18 spelar i elit södra. Som spelare i J18 eller J20 får du låna byxor, hjälm och värmedress utav TAIF, klubbor och övrig utrustning får du som spelare betala själv.

Spelare i TAIF:s juniorlag betalar en medlems- och sektionsavgift.

Tränare/coacher i TAIF:s juniorlag är:

Mikael Nilsson Huvudtränare J20 

Frans Engrup Assisterande tränare J20

Mattias Bergström Huvudtränare J18

Willy Berglund Assisterande tränare J18

Tränare/coacher på ishockeygymnasiet är:

Mikael Nilsson, tränare och ansvarig ishockeygymnasiet

Larry Pilut, tränare

Peter Josephsson, målvaktstränare

Mattias Bergström, tränare

I Tingsryd AIF:s och ishockeygymnasiets verksamhet finns support ifrån läkare och massör.

Vi hjälper spelare som ska flytta till Tingsryd med att skaffa bostad.  

Wasaskolan

Wasaskolan, den lilla skolan som trots, eller kanske på grund av, sin litenhet blir så bra. Den ligger endast 200 m från Nelson Garden Arena och är en gymnasieskola med ca 250 elever.

Klicka här för att komma till Wasaskolans hemsida!

Wasaskolans programutbud

Program

Inriktningar

Barn- och Fritidsprogrammet

Pedagogiskt arbete/Socialt arbete

Industritekniska programmet

Produkt och maskinteknik/Svetsteknik

Vård- och omsorgsprogrammet

Inga nationella inriktningar

Ekonomiprogrammet

Ekonomi

Samhällsvetenskapsprogrammet

Beteendevetenskap/Samhällsvetenskap

Teknikprogrammet

Produktionsteknik

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskap


Wasaskolan vill ge dig möjlighet att utvecklas som hockeyspelare men vi kräver också ett helhjärtat engagemang för skolarbetet. Ett självklart mål för Wasaskolan är att alla elever minst ska uppnå betyget E i alla sina gymnasiekurser.

Genom att erbjuda god utbildning både inom ishockey och skola ger vi dig goda förutsättningar att lyckas både som hockeyspelare och med dina studier.

Onsdagarna på Wasaskolan är elevernas flexibla dag, det innebär att onsdagen är fri ifrån ordinarie lektioner. För en ishockeyelev innebär det träning på förmiddagen och teori på eftermiddagen, övrig tid används till bl a till läxhjälp och egna studier antingen självständigt eller med hjälp av lärare på skolan.