Hemma
Västervik
VVIK
Borta
Tingsryd
TAIF

Västervik vann och utjämnade kvalet!

19 mars 2023 20:30

Västervik besegrade Tingsryd med 3-2 på hemmaplan och utjämnade därmed matchserien i kvalet till 2-2 i matcher.


Det är utjämnat till 2-2 i matchserien i kvalet mellan Tingsryd och Västervik.

Västervik vann den fjärde matchen med 3-2 efter en rafflande upplösning.

Hemmalaget spelade till sig en 3-0-ledning. Tingsryd 1-3-reducerade med en och en halv minut kvar och med 41 sekunder kvar kom också en 2-3-reducering. Gästerna kom dock inte närmare än så, och Västervik kunde bärga en viktig seger.

– Tycker vi gör en jättebra match, men det blev spännande på slutet där det är tätt mellan målen. Bortsett från sista fem minuterna så gör vi en kanonmatch, säger Västervik-tränaren Nichlas Falk.

Det var en oerhört viktig seger för Västervik eftersom en förlust hade inneburit 1-3-underläge i matchserien med måsteläge i match fem i Dackehallen. Nu är det i stället 2-2 i matcher och helt öppet.

– Vi pratar inför varje match om det lär bli en lång serie. Vi sa att inget kommer avgöras i dag, utan det avgörande är vad vi gör i dag. Det har vi med oss till nästa match. Vi har lagt in ett bra jobb som vi har med oss till kommande matcher, säger Falk.

Tingsryd-tränaren Fredrik Glader:

– Äh, kanske på det stora hela vår svagaste insats i den här serien. Vi visste att de skulle komma ut och köra för att överleva. De hanterade det bättre än oss. Klart man är besviken, men vi avslutade bra och investerade för framtiden där, säger han till C More.

Nu har matchserien runnit ner till bäst av tre matcher. Match fem spelas på onsdag.

Västervik - Tingsryd 3-2

Målskyttar Västervik: Josh Winquist, Anton Öhman, Christoffer Törngren

Målskyttar Tingsryd: Tobias Björklund, Daniel Sylwander

Noterat:

» Emil Kruse vaktade Västervik-buren. Han motade 23 av 25 skott och noterade en räddningsprocent på 92,0 %.

» Västerviks sena transatlantvärvningar satte avtryck i protokollet. Josh Winquist svarade för ett mål och en assist medan Cole Ully noterade dubbla passningspoäng.