Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Tingsryd
TAIF

Karlin inför jakten på 23:e hemmasegern

25 februari 2022 08:00
INFÖR MATCH

MoDo Hockeys herrar slog nytt, prydligt klubbrekord när den 22:a (!) hemmasegern för säsongen bärgades på onsdagen. Redan på fredag kan de slå sitt eget rekord, när Tingsryd kommer på besök.

– Det är grundplanen, säger huvudtränaren Mattias Karlin med ett leende.


Det blev alltså tre poäng hemma mot Kristianstad på onsdagskvällen, inför nästan 7000 åskådare i Hägglunds Arena. En till synes trygg 4–1-ledning efter två perioder förvandlades dessvärre till en mindre trygg 4–3-ledning innan matchen var över.

– Det var lite irriterande, men vi har snackat ihop oss om det och förhoppningsvis ska vi klara oss undan sådant i framtiden. Vi måste stänga igen det bättre och vara lite förståndigare, säger Mattias Karlin.

Det var 0–1 efter en period, men MoDo tog tag i saker och ting i andra perioden.

– Första perioden var okej, men vi saknade lite driv mot mål och vi gjorde det inte tillräckligt jobbigt för dem framför deras kasse. Vi snackade om det i pausen och spelarna tog det till sig, för vi kom ut med mer energi och tog till vara på Kristianstads svagheter.

Vips var det också 4–1 på tavlan efter att bland annat nye lettiske forwarden Nikolajs Jelisejevs satt pucken i powerplay med ett vackert handledsskott.

– Det syns att han har en hel del skicklighet i sig och skottet sitter ju där. Det var bra för honom att han fick göra ett mål direkt, för startsträckan blir lite kortare då per automatik för honom, säger Karlin apropå debutanten.

Efter den där islossningen i andra perioden kom MoDo ut igen och skötte starten på tredje perioden på ett lite tveksamt sätt.

– Vi börjar ganska dåligt. Tanken är att vi ska ta en timeut innan deras andra mål, men spelet går vidare och vi hinner inte ta den i tid. Efter timeouten tycker jag vi gör det bra, det är sju minuter där vi spelar bra. Tyvärr gör de ett till mål (med målvakten utplockad). Jag tycker dock att vi städar av det efter det, de hinner inte skapa några fler målchanser sista minuten.

Nu väntar en ny utmaning på hemmaplan, när Tingsryd kommer på besök på fredagskvällen.

Vad som väntar MoDo på andra sidan isen?

– Det är liksom samma med dem (Tingsryd) varje år. De jobbar bra tillsammans och lever mycket på laget, det är inte så att de lutar sig mot några speciella individer utan det är laget som gäller.

Truppen får ett välkommet tillskott då backen Hugo Styf äntligen är klar för spel igen efter sin skada. I övrigt ser matchtruppen ut som senast, utöver att juniortrion med Jakob Norén, Ville Jonsson och Theo Jacobsson reser med J20-laget och spelar borta mot Oskarshamn och Karlskrona under helgen.

Var en del av gemenskapen

Det är lönefredag och vi har, utöver en intressant hockeymatch, dukat upp för Ladies Hockey Night i Hägglunds Arena med happy hour, möjlighet till dryckesprovning och uppträdanden med Too Damn Fun både före och efter match.

Du kommer väl och är en del av gemenskapen? Mer än ett dygn innan nedsläpp hade över 3000 biljetter sålts och vi räknar med en riktig hockeyfest!

Läs mer om upplägget här och säkra din biljett på modo.ebiljett.nu.