Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Tingsryd
TAIF

Anton Svensson: "Det kommer bli en rolig match där båda lagen är taggade"

16 oktober 2019 12:25

Anton Svensson berättar lite om spelet, hur han trivs i Tingsryd och inför kvällens derby borta mot KHK. Läs intervjun nedan!


Allt bra med dig idag?

– Jajamen, det är bara fint!

Ni vann senast mot Södertälje och därmed tvåmålsskytt i matchen. Hur skönt var det?

– Klart att det är skönt för självförtroendet att få hänga dit två, speciellt mot ett lag som man har växt upp i och tittat på i barndomen.

Vill du dela med dig om något ni pratar om som kan förbättras i spelet?

– Vi har pratat mycket om vår forecheck, att vara noggrannare och värdera lägen bättre så vi inte släpper till för mycket. Vi har exempelvis snackat om kontringar och försvarsspel. Att sätta stopp tidigare och få pucken ur egen zon lite bättre.

Hur har din tid i Tingsryd varit såhär långt?

– Jag trivs jättebra, förvånansvärts bra faktiskt. Det är lite skillnad när man kommer från en större stad men det är skönt att inte har så många andra saker att tänka på.

Om du skulle få jämföra skillnaden i spel med USA och nu i HA?

– I HA är alla mycket skickligare hockeyspelare, man är skickligare med pucken. I USA är det mycket att man ska lägga ner djupt, åka och tackla sedan vinna pucken därifrån. Så i Sverige är det lite mer spela hockey och inte lika mycket fokus på tacklingar som i USA.

Ikväll väntar derbyfest i NKT Arena. Vad kan vi förvänta hos där?

– Det kommer bli en rolig match där båda lagen är taggade, första riktiga derbyt för säsongen. Vi vill självklart vinna och KHK vill såklart också sätta dit oss. Jag tror det kommer bli en rolig match att se på ikväll.

Hur har du märkt av att det är derby ikväll – är det speciellt snack på stan/ i omklädningsrummet?

– Det är väl alltid så när man har ett lag som är så pass nära, folk säger och tänker att ”fan vad vi måste spöa dem”. Själva känner vi inte så, det ska mest bli kul att det är så pass hett runt omkring. Det gäller att hålla känslorna i styr och kunna kontrollera det. Det lag som kommer kunna kontrollera sina känslor mest idag kommer förmodligen att vinna.

Vem gör första målet ikväll tror du?

– Svår fråga, men jag tror att Gustav "Gurra" Olhaver gör första ikväll.

Vi tackar Anton Svensson och önskar hela laget lycka till ikvällens bortamöte mot KHK!

Bogren om läget i truppen:

Albin Johansson missar på grund av skada. I övrigt är alla andra tillgängliga.