Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Tingsryd
TAIF

Tingsryd säkrade nytt allsvenskt kontrakt

8 mars 2019 23:30

Efter stor dramatik så lyckades Tingsryd säkra nytt kontrakt i HockeyAllsvenskan efter att ha övertidsvunnit på bortaplan mot Oskarshamn.


Tingsryd lyckades med minsta möjliga marginal och en rejäl dos dramatik säkra fortsatt spel i HockeyAllsvenskan efter att ha 3-2-vunnit mot Oskarshamn efter övertid.

Laget fick en drömstart på matchen och gjorde 1-0 genom Daniel Öhrn och 2-0 genom Daniel Ljunggren redan i den första perioden, och ställningen stod sig tills det bara var fem minuter kvar.

Då lyckades John Dahlström 1-2-reducera för Oskarshamn med ett skott från mittzon (!), och med mindre än en och en halv minut kvar så kvitterade också Oskar Nilsson med ett backskott.

I det skedet, eftersom Almtuna ledde sin match, var Tingsryd helt plötsligt under det negativa kvalstrecket.

Då kvitterade AIK mot Almtuna med bara fem sekunder kvar och i samma veva sköt Joachim Nermark 3-2 för Tingsryd på övertid, och allt svängde över till Tingsryds favör.

Tingsryd slutar därmed tolva i HockeyAllsvenkan. Marginalen ner till Almtuna under negativa kvalstrecket är dock minsta möjliga: två måls bättre differens i målskillnaden.

Oskarshamn var innan matchen redan klar serietvåa. Smålänningarna avslutade serien med sju förluster på nio matcher.

MATCHFAKTA

OSKARSHAMN - TINGSRYD 2-3 (OT)
Periodsiffror: 0-2, 0-0, 2-0, 0-1
Skott: 27-17

Målskyttar Oskarshamn: John Dahlström, Oskar Nilsson

Målskyttar Tingsryd: Daniel Öhrn, Daniel Ljunggren, Joachim Nermark

Statistik: Oskarshamn - Tingsryd

BILDER

HIGHLIGHTS