Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
AIK
AIK

Inför: Serieledarna på besök

13 februari 2019 10:00

Tingsryd siktar på att ta poäng för sjunde hemmamatchen i följd ikväll när serieettan AIK kommer på besök till Nelson Garden Arena.


Tingsryd hemma och borta är två skilda lag just nu. Hemma har Taif poäng i sex raka matcher (fyra vinster) medan det blivit sju raka förluster på bortais.

Ikväll väntar hemmamatch mot serieettan AIK.

– AIK är ett riktigt bra lag som nu är på hugget när det börjar närma sig slutspel. För oss gäller det att behålla energin som vi haft i många hemmamatcher och hålla oss till gameplanen. AIK är bra att vända spelet snabbt och vi måste vara täta i mittzonen, säger tränaren Larry Pilut till smp.se.

AIK är i fin form. Laget har fyra raka vinster med totala målskillnaden 20-7 och har dessutom poäng i tretton raka matcher.

Laget har vunnit alla mötena mot Tingsryd under säsongen.

Tränaren Tomas Mitell menar ändå att det blir en svår match ikväll:

– Det blir tufft, man åker inte bara dit och vinner. Det blir viktigt att vara mentalt förberedda och sugna på att köra. Det kommer inte handla om så mycket taktiska finesser, utan om att vara redo att ta en smäll och ge en smäll, för det kommer krävas, säger han till hockeypuls.se.

Noterat:

» Tingsryd får tillbaka backarna Joonas Valkonen och Robin Olsson som saknades senast, skriver smp.se.

» AIK gjorde klart med backen Brian Cooper förra veckan men han är ännu inte spelklar, skriver hockeypuls.se. Mathias From och Johannes Jönsson finns på skadelistan.

» Tingsryds Kim Tallberg har gjort fem poäng på de två senaste hemmamatcherna.