Hemma
Oskarshamn
IKO
Borta
Tingsryd
TAIF

Inför: Dags att bryta bortatrenden!

6 februari 2019 10:00

Sex raka förluster på bortaplan. Den trenden ska Tingsryd bryta ikväll då det väntar bortakamp mot Oskarshamn.


INTERVJU MED LUDVIG ELVENES

Tingsryd har förlorat de sex senaste bortamatcherna. En svit som ska brytas ikväll när det väntar bortamatch mot serietvåan Oskarshamn.

– Det har gått trögt borta, vi står utan seger på bortaplan sedan nyår och det måste rättas till, säger lagkaptenen Robin Olsson till smp.se.

Olsson talar om att det varit energilöst i en del bortamatcher och att menar att energin blir vikigt mot Oskarshamn.

– Oskarshamn är ett topplag, men man kan också vända på det och säga att vi åker upp dit som underdog och har allt att vinna. Men det gäller att vi vågar köra på och spela vårt spel. Alla måste spela och slita för varandra. Gör vi bra prestationer under de tio matcher som återstår kommer vi även att få resultaten med oss.

Efter två raka förluster så studsade Oskarshamn tillbaka senast och 2-1-vann mot Karlskrona efter övertid. Nu jagar smålänningarna serieledningen som AIK tagit över. Två poäng skiljer mellan lagen med tio omgångar kvar.

Noterat:

» Oskarshamn får tillbaka backen Isak Pantzare som varit skadad ett tag. Janne Kivilahti och Anton Björkman finns på skadelistan medan Christian Lindberg är iväg på landslagsuppdrag.

» Tingsryd saknar alltjämt Martin Rewáy.

» Oskarshamns Alex Hutchings har gjort mål i tre raka matcher.