Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Tingsryd
TAIF

Inför: Hett möte mot Karlskrona

11 januari 2019 10:00

Ikväll väntar säsongens fjärde rivalmöte mot Karlskrona.


Det är dags för hett rivalmöte mot Karlskrona igen!

Lagen har mötts tre gånger under säsongen där Karlskrona vann de två första mötena medan Tingsryd vann det senaste.

Tingsryd kommer närmast från en stark hemmavinst mot Leksand, och har således bra självförtroende.

Det är riktigt tajt i tabellen. Tingsryd är tolva i sammandraget, bara målskillnad från en plats under negativa kvalstrecket, men också bara tre poäng från åttondeplatsen som innebär kval uppåt.

– Varje poäng är viktig. Vi ska fokusera på det vi kan påverka och det är vår prestation. Hade vi kollat på tabellen varje dag hade vi blivit stressade. Det är så tajt just nu, säger Tingsryds tränare Larry Pilut till smp.se.

Karlskrona har vunnit tre av de fyra senaste hemmamatcherna, men har förlorat de två senaste matcherna (båda på bortaplan).

Senast ledde KHK med 2-0 mot Västerås, men tappade och föll på övertid. Känslorna inför mötet med Taif späs alltså på av revanschlust efter ett par förluster.

– Det här är en match som betyder lite mer än andra matcher för både spelare, ledare och publiken. Det gäller att hålla känslorna i styr inte inte låta de ta över. Vi har ju ett sätt som vi vill spela på, men det blir inte alltid logiskt i matcher av derbykaraktär, säger Karlskronas tränare Ove Molin till blt.se.

Noterat:
» Karlskrona saknade Jörgen Karterud och Kyle Osterberg senast och väntas ställa upp med samma lag ikväll, skriver blt.se.

» Tingsryd har Robin Olsson och Hannes Johansson på skadelistan. Dessutom är det frågetecken för Tex Williamsson och Martin Reway som tvingades bryta senast, skriver smp.se.

» Tingsryds Daniel Öhrn har gjort mål i tre av de fyra senaste matcherna.