Hemma
Tingsryd
TAIF
Borta
Leksand
LIF

Inför: Tingsryd möter Leksand

9 januari 2019 10:00

Tingsryd har chansen att haka på tåget uppåt om det blir seger i onsdagens hemmamatch mot Leksand.


Tingsryd har en seger på de fyra senaste matcherna och åkte på en blytung förlust senast.

Taif ledde med 2-0 mot Almtuna efter två perioder men orkade inte hela vägen ut. Almtuna sköt tre mål i tredje perioden, det sista med bara halvminuten kvar, och Uppsala-laget vann därmed med 3-2.

Ikväll väntar het match mot Leksand.

– Det är alltid kul att möta Leksand, oavsett om de leder eller ligger sist. Med tanke på var vi ligger i tabellen är varje match jätteviktig, varje trea betyder oerhört mycket. Vi går in till den här matchen med en bra känsla och tror verkligen att vi ska vinna, säger forwarden Oscar Holst till smp.se.

Tingsryd är just nu på trettondeplatsen i tabellen men det är otroligt jämnt. Upp till Leksand som ligger på åttonedeplatsen skiljer det bara sex poäng - seger mot dalalaget gör att Taif hakar på uppåt alltså.

Leksand har fått ett lyft under nye tränaren Roger Melin. Han tog över ett lag med åtta raka förluster, men vann sina två första matcher i båset. Senast blev det dock förlust mot Västerås.

– Det är jämnt och tight i tabellen, även uppåt. Vi ska vara glada för att vi är så pass bra med som vi är, trots förlustsviten som vi har haft, och vi är inställda på att resten av säsongen blir ett ständigt krig, säger centern David Rundqvist till Leksands hemsida, och ger sin syn på Tingsryd:

– Jag tycker att alla lag har ändrat sig ganska mycket under säsongen, så det är svårt att utgå från tidigare möten. Men jag vet att de har fått ihop laget bra på slutet och plockat en del poäng. Det blir alldeles säkert en jämn och tuff match.

Noterat:
» Tingsryd har Robin Olsson och Hannes Johansson på skadelistan. Backen Björn Karlsson meddelade häromdagen att han avslutar karriären.

» Leksand får tillbaka Tor Immo som varit avstängd i två matcher. Mattias Nilsson, Wilde Bröms, Mattias Ritola och Tobias Forsberg (spelar inte mer den här säsongen) saknas.

» Tingsryds Daniel Ljunggren har gjort mål i två raka matcher.