Intervju med Mikael Sandberg

15 november 2018 15:36


Mikael Sandberg – Målvaktstränare

Berätta kort om din syn på säsongen såhär långt. Klart att det är en besvikelse. 7-8 uddamålsförluster, det tar på psyket. Jag tycker dock att vi har spelat bättre de 5-6 senaste matcherna. Vilket även har gett en del poäng.

Bortastastiken ser dyster ut poängmässigt med endast 1 poäng inspelad, går det att sätta fingret på vad det beror på? Vi har sett lite ängsliga ut på bortais. Vi har stått för misstag vilket har straffat oss rejält.

Hur jobbar ni med detta? Vi jobbar med vårt spel varje dag, vi har ändrat en hel del i vårt spel sedan de inledande omgångarna och det tar tid att sätta sådana förändringar. Vi tror på detta och har en stark tro på att det kommer att vända.

IK Oskarshamn står för motståndet imorgon, ni har två raka hemmasegrar i ryggen. Hur ser du på era möjligheter inför denna match? Jag är övertygad om att vi kommer att stå för en betydligt bättre prestation än senast då vi mötte IKO hemma, då stod vi för en riktigt dålig match.

IK Oskarshamn släppte in 7 mål i sin senaste match hemma mot Leksand, hur påverkar detta deras matchplan tror du? De kommer säkerligen att fokusera mer på försvarsspelet inför denna matchen än vad de gjort tidigare.

Hur ser du på målvaktsinsatserna under säsongen? Prestationerna har gått hand i hand med försvarsspelet. De har inte riktigt fått de förutsättningarna som de behöver för att kunna prestera riktigt bra. Vi har inte riktigt fått till det försvarsspelet som vi haft under tidigare säsonger och det påverkar självklart även målvaktsspelet.

Vi tackar Mikael Sandberg för intervjun och önskar ett stort lycka till i matchen mot IK Oskarshamn.