Tre viktiga poäng mot Almtuna
Publicerad: 2021-01-17
Sista matchen på lagets bortaturné spelades mot Almtuna under söndagseftermiddagen. Det bjöds på en underhållande match i Uppsala och Tingsryd gör det återigen- vänder på matchen och tar ikväll tre poäng efter slutresultatet 3-5.

Det var Tingsryd som gick till attack först men sedan drog man på sig en utvisning och hemmalaget fick möjlighet i powerplay tidigt i matchen. Almtuna som är ett av de vassaste lagen i just powerplay såg till att man tog ledningen genom en enklare styrning från Christian Häggs klubba. Almtuna kunde senare uttöka ledningen till 2-0 när det kom ett nytt backsskott från Anton Björkman och David Karlström dök upp på en retur som släppdes av Adam Åhman. Tingryds första powerplay kom med dryga två minuter kvar av första perioden men Almtuna kunde städa av i boxen. Hemmalaget var helt klart snäppet vassare under de första 20 minuterna.

Den andra perioden såg helt annorlunda ut jämfört med den första. Tingsryd kom ut piggare och skapade mer. Efter ett långt försök i offensiv zon för Tingsryd kom äntligen en reduceringspuck som verkligen låg i luften när Roman Semjonovs skickade iväg pucken till Martin Janolhs som kunde trycka dit pucken till 2-1. Tingsryd visade senare återigen att man kan hämta upp ett underläge och det gjorde man genom Jonatan Harju som anföll tillsammans med Gustav Olhaver men som valde att avsluta själv. Ett avslut som resulterade i en kvittering till 2-2.

Likaläget fick inte stå sig längre än 1,5 minut in i tredje perioden då hemmalaget såg till att återuppta ledningen till 3-2 när en Tingsrydspelare drog på sig en utvnisning. Men strax därefter kunde Tingsryd kvittera igen genom Albin Johansson som fixade 3-3. Lagen fortsatte byta chanser med varandra men det var till slut Tingsryd som fick utdelning när Simon Norberg kunde skicka in 3-4 och därmed hade man för första gången ikväll vänt på matchen. Kvällens sista mål skulle även det komma från gästerna när Joachim Nermark levererade en fin pass till Anton Svensson som kunde lyfta in pucken till 3-5.

Tingsryd gick därmed segrande ur matchen med 3-5 och ser man till helgens bortaturné får man med sig totalt 5 poäng på två matcher.

Målskyttar Almtuna: Christian Hägg, David Karlström, Hampus Harlestam

Målskyttar Tingsryd: Martin Janolhs, Jonatan Harju, Albin Johansson, Simon Norberg, Anton Svensson