Oscar Holst: "Försäsongen är lite lurig"

5 september 2019 13:57

Imorgon möter Tingsryd återigen ett lag i hockeyettan. Det är Troja Ljungby som står för motståndet, denna gång på bortais. I ett samtal med vår spelare Oscar Holst berättar han om känslan i laget, inför morgondagens match och förväntningarna denna säsongen.


Imorgon möter ni Troja Ljungby, ett lag du själv har spelat i. Hur går tankarna inför matchen? Har du någon koll på årets trupp?

– Ja, några stycken känner man ju. Bland annat William Romfors som spelade här förra säsongen, sedan vet jag några som har spelat där länge. Daniel trucken Karlsson är kvar och Alexander Edström som förövrigt är min flickväns storebror vilket är kul, så det blir lite känningar.

Vad är det för detaljer som gör att ni har vägt upp till ett segrande lag nu under försäsongen? Vad är det vinnande konceptet?

– Det vinnande konceptet är vårt farliga spel framför mål, jag tycker vi har varit ganska bra. Sedan är det alltid svårt att avgöra vad det är men vi har gjort mer mål. Stundtals har vi spelat jättebra, stundtals inte men det har övervägt ändå.

Nu har ni varit igång ett tag, hur känns laget annars?

– Jag tycker det känns spännande. Man märker att det är många som vill något i år, det är inte bara att man har sin plats utan det är många som vill. Slår det ut så kan det bli jättebra. Likadant utanför isen så har jag en väldigt bra känsla.

Vad har du för förväntningar på dig själv och laget under säsongen?

– På mig själv handlar det alltid om att vara bättre än säsongen innan och hitta steg. Nu börjar man bli lite äldre också och känner att man vill ta lite ansvar. Man vill göra rätt saker ute på isen och bli lite smartare i sitt spel. Sedan vill man givetvis göra poäng men vi får se vad vi blir för typ av lag och därefter kan jag anpassa mina egna mål. Den målsättningen vi kan ha är att vi ska göra allt vi kan med det laget vi har och utifrån spelet vi har. Sedan är det omöjligt att säga vad det räcker till.

Ni har nu vunnit alla sex försäsongsmatcher. Hur är stämningen? Det kan lätt bli att man går runt med huvudet högt och känner sig helt obesegrade, trots att det bara är försäsongsmatcher. Eller vad säger du?

– Försäsongen är lite lurig, man vill alltid vinna och det är bra att vinna men det viktiga på en försäsong är egentligen att man har en bra känsla i sitt spel och i laget. Sedan om det blir vinst eller förlust, det är klart man vill vinna men det viktigaste är att bli varm i kläderna och inför vad som komma skall.

Återigen till matchen imorgon - Vad krävs för att ta hem ytterligare 3 poäng mot Troja Ljungby tror du?

– Går vi tillbaka till matchen mot Nybro så gäller det att vi köper in och gör lite ”grisjobb”, gå framför kassen och vinner lite mer närkamper. För det andra tycker jag vi har, bra spelvändningar och bra fart många gånger. Nu möter man division 1 lag, det är sjunde matchen på försäsong, det är nu man ska visa lite karaktär vilket är det som krävs för att vi ska vinna. Jag menar, det är inte jättestor skillnad mellan topplagen i division 1 och oss i hockeyallsvenskan.