Publicerad: 2020-02-11
Vi tar lägeskoll på våra juniorer. Här kommer en veckosummering från veckan som gått!

J8 Utveckling

Tufft möte väntade för J18 Utveckling i fredags när man tog sig an serietvåan KRIF på hemmaplan.

Efter en mållös första period så skulle gästerna ta ledningen med 1-0 efter bara fem minuter in i mittenakten. Nästa mål kom också det från Blekingelaget då 2-0 kom i powerplay med 5 ½ minut kvar av perioden. Och chans på poäng fanns där helt klart, men när både 3 och 4-0 kom inom loppet av en minut så var matchen körd. Blekinglaget skulle göra ytterligare ett mål och 5-0 blev också slutresultatet.

Till matchen i söndags mot Boro/Vetlanda på bortaplan så var man revanschsugna efter torsken senast. David Gardell kunde ge TAIF en kanonstart med att göra 1-0 i slutet av första perioden. Hemmalaget kunde tidigt i period två kvittera och ge en rafflande avslutning inför sista tjugo minuterna.

Men trots skottövertag för Boro så var det dom grönvita som gjorde målen. Albin Eriksson satte 2-1 efter halva tredje, därefter kunde Tim Karlsson sätta 3-1 i powerplay med drygt tre minuter kvar. Henning Rosenqvist kunde sätta spiken i kistan med sitt 4-1-mål när det endast återstod 32 sekunder.

Man ligger fortsatt på en fjärdeplats – på samma poäng som trean HA74 som har en match mindre spelad än Tingsryd. För J18 Utveckling är det bara en match kvar av säsongen – den spelas borta mot Värnamo torsdag den 20 februari.

J18

För J18 väntar en rafflande avslutning av säsongen då man fortfarande är med i kampen om slutspel. Men i torsdags borta mot Rögle skulle en seger betyda att man kunde krypa närmare laget från Ängelholm. Det var hemmalaget som inledde bäst och tog ledningen bara tre minuter in i matchen.

Efter en mållös mittenperiod så dröjde det ända till 18.35 av tredje då Rögle satte 2-0 och i samband med målet tog TAIF time-out, men det hjälpte föga då 3-0 kom sen i tom kasse med bara halvminuten efter. Trots förlusten mot Rögle så innebar det att tre poäng mot Vita Hästen var ett måste för att vara med i slutspelsracet.

Och man rivstartade i söndags mot Hästen med att göra tre mål i första perioden. En sen reducering från hemmalaget i period två skapade lite nerv inför sista tjugo. Libor Nemec kunde med sex minuter kvar sätta 4-1 och sin andra kasse i matchen – trots ännu en reducering från Hästen kom man inte närmare. Övriga TAIF-mål kom från Amadeus Liljegren-Rungegård & Hugo Carlén.

Tre poäng i bagaget och med tre matcher kvar har både tvåan Troja och trean Tingsryd sex poäng upp till serieledarna Rögle. Så det krävs poängtapp från både Troja och Rögle för att TAIF ska plocka slutspelsplatsen. Härnäst väntar Mariestad hemma för J18 på torsdag – var på plats och stötta dom i kampen om slutspel.

J20

Med fyra omgångar kvar så har J20 skapat sig ett glapp ner till jagande Mariestad. För i lördags kunde man i bortamatchen mot Borås nolla hemmalaget och vinna med klara 4-0. Målen för J20 gjordes av William Petersson, Oliver Nilsson, Jakob Jonsson & Hugo Nilsson. Dom tre poängen innebär att man har fem poäng ner till Mariestad under det negativa kvalstrecket. Och i veckan väntar två viktiga hemmamatcher – först är det Dalen på tisdag och därefter Oskarshamn på lördag, var på plats och stötta dom i kampen om att undvika negativt kval.