Inför: VIK-TAIF
Publicerad: 2022-01-20
Under fredagskvällen ställs man mot Västerås IK på bortais i ABB Arena Nord. Tingsryd kräver revansch för säsongens två tidigare förluster mot VIK. Pucken släpps kl. 19:00.

Gårdagens bortamatch mot Södertälje resulterade i en otroligt viktig 4-2-seger, en skön sådan som gjorde att man bröt den långa förlustsviten och klev om Södertälje i tabellen och därmed tog sig upp på fast mark ovanför negativa kvalstrecket.

Såhär säger huvudtränare Magnus Bogren om gårdagens instats mot Södertälje och inför nästa drabbning.

-Jag tycker att Västerås kommer ut lite bättre än vad vi gör, första 10-12 minuterna är det de som för spelet. Sedan jobbar vi in i det mer och mer. När vi får in kvitteringspucken 1-1 i powerplay med bara 1 minut kvar av första perioden var det lite psykologiskt. Inför mittenakten tryckte vi på vissa saker och kom ut som ett helt annat lag - vi spelar riktigt bra och skapar mycket chanser där vi hade bud på fler mål.

-I tredje har vi ganska bra koll på det, ett slumpmål som går in men efter det så visar vi styrka, tålamod och fokuserar på att vinna matchen. Sedan stänger vi matchen när Åkesson gör 2-4, så överlag en väldigt stabil insats och väl värda segern.

Innan laget skulle åka vidare på sin roadtrip mot Västerås har bland annat träning stått på agendan idag.

-Vi stannade kvar i Södertälje inatt och tränade där under förmiddagen. Vid lunchtid hoppade vi på bussen för att ta sikte på Västerås och laddar nu inför matchen imorgon. Vi ser fram emot att ladda stenhårt och slå västerås - för det är på tiden att vi gör det.

Morgondagens motstånd ligger på en sjätteplats i tabellen med sina 56 inspelade poäng på 32 matcher. Gästande lag kommer senast från en förlust igår borta mot Vita Hästen som slutade 5-1.

-Västerås brukar spela med hög intensitet- och fart, de har ett väldigt bra anfallsspel. Det gäller för oss att fortsätta bygga på det vi gjorde igår och verkligen ha den här playoff-känslan för det kommer krävas en toppinsats för att lyckas slå dom.

Läget i laget

-Alla som var med igår är hela och friska, avslutar Magnus Bogren.

Tingsryd och Västerås har mötts två gånger tidigare den här säsongen där Västerås gått segrande ur båda drabbningarna. Första matchen var i seriepremiären på bortais som slutade 5-2 och när man drygt 2,5 månad senare ställdes mot varandra i Nelson Garden Arena vann gästerna med 1-5.

Tingsryd kräver nu revansch för säsongens två tidigare förluster mot VIK och är sugna på att ta andra raka segern.