Adam Schmidt klar för TAIF

31 maj 2016 22:14

Nästa nyförvärv är klart och nu handlar det om en riktig spetsspelare, en kille som levererade på allsvensk nivå redan förra säsongen. Adam Schmidt, senast från Vita Hästen, är näst sist in i den kommande säsongens trupp.


– Situationen passade mig perfekt, jag får komma till ett lag där jag hoppas kunna fortsätta producera, och det är ett lag där många spelare återvänder från förra säsongen och min känsla är att det blir ett riktigt bra lag även detta året, säger Adam Schmidt.

För tillfället är han hemma i Philadelphia, USA, men därifrån har förhandlingarna med Tingsryd gått snabbt och när intresse visade sig gick det undan för både TAIF och Adam.

– Jag har pratat med Magnus och jag har full koll på vad som förväntas av mig och av laget och tanken är att jag ska producera poäng och hjälpa laget på så sätt. Sedan kan sådant förändras naturligtvis, men det är så jag går in i säsongen.

– Som spelare skulle jag kalla mig själv för en powerforward då jag gillar att använda min fart som jag skulle säga är min främsta styrka. Annars är jag en allroundspelare och har spelat både boxplay och powerplay och tar rollen jag får.

Han har spelat i Vita Hästen de två senaste säsongerna dit han kom ifrån amerikansk collagehockey, därför har han lite koll på sin nya klubb genom de matcher lagen gick mot varandra förra året.

– Jag visste inte mycket om svensk hockey innan jag kom till Norrköping, men jag skulle säga att jag kom till ro snabbt med bra hjälp. Det skilde sig så klart en hel del med den större isen, men jag gillar det och det passar mig bra.

– Om jag ska gå efter förra säsongens möten var TAIF ett väldigt tufft lag att möta, alltid snabba och tuffa, vilket passar mig. Jag gillar att spela med tempo.

Nu är det sommarträning som gäller hemmavid innan han ansluter till laget i slutet av juli, något han ser fram emot.

– Jag har spelat i lag på ställen som är väldig lika Tingsryd innan, lika stort och samma intresse för hockey, och jag gillad det. Så jag ser fram emot att ansluta till laget i sommar.

Magnus Sundquist, Tingsryds tränare, ser också fram emot att se sitt senaste nyförvärv i truppen.

– Vi snackar om en spelare som har levererat i Hockeyallsvenskan i två år, en spelare med bra skott som jobbar hårt. Det var en spelare vi pratat om men som inte var aktuell tidigare av olika anledningar, men nu fanns han helt plötsligt tillgänglig och då var det bara för oss att agera.