God morgon alla TAIF:are

21 mars 2021 09:00

Säsongen 20/21 är nu slut och vi vill rikta ett stort tack för i år!


Det har nu gått lite mer än ett dygn sedan säsongen så abrupt tog slut i och med förlusten på Hovet. En säsong som ur flera aspekter inte varit som någon annan. En säsong där mycket kretsat kring pandemin som legat som en stor, våt filt över allas vår vardag. Det har diskuterats ifall hockeyn helt skulle stängts ned, idag är jag stolt över att säsongen har kunnat genomföras. Vi vet att idrotten, kulturen och upplevelseverksamheter är oerhört viktiga för människors välmående och psykiska status. Jag är glad över att vi kunnat bidra med detta även om vi varit förpassade till att se vårt kära TAIF i TV-soffan.

Vi har all rätt att känna oss ledsna, nedstämda och besvikna över att vi inte riktigt räckte till i kvalet mot SHL, men jag är övertygad om att när vi landat kommer vi att vara stolta över den prestation som våra killar gjort. Vi kom åtta i landets näst högsta serie och snubblade nästan på mållinjen att hamna topp 6. Vi har spelat en positiv och rolig hockey, vilket bekräftas i alla de kommentarer vi fått under året. Vi har gjort mycket mål och vi har under serien slagit alla utom Västerås. Det ger oss blodad tand inför framtiden.

Imorgon måndag kommer vi internt att stänga säsongen 20/21 och för fullt dra igång alla förberedelser inför nästa säsong med allt vad det innebär. Spekulationerna kring vilka spelare som kommer vara kvar och vilka som lämnar kommer att komma igång på allvar. Med de framgångar vi haft under säsongen så är det nog så att vi tyvärr kommer att tappa en del spelare som vi gärna sett blir kvar och så är det i den värld vi lever i. Men den signal vi sänder till övriga hockeysverige är att väljer man att komma och jobba hårt i TAIF så öppnas dörrar att ta sig vidare till högre serier och större klubbar. Det är precis detta som är vårt signum – vi ska utbilda talanger och spelare som kört fast till att bli riktigt duktiga hockeyspelare och förbereda dem för större uppgifter.

Men innan vi stänger säsongen så vill jag å hela klubbens och föreningens vägnar tacka er alla som stöttat oss i olika former, ingen nämnd ingen glömd. Vi har både fått in nytt kapital via en nyemission, Coronainsamlingen och inte minst stödpaket och genom kvalkronan. Det är guld värt för det är tillsammans vi ser till att fortsatt kunna utveckla vår verksamhet och utmana hockeysverige.

Tack också till alla spelare, ledare och all personal, både anställda och ideella för er insats under säsongen. Nu ser vi framåt och hoppas att pandemin kommer under kontroll så att vi efter sommaren förhoppningsvis kan hälsa så många som möjligt välkomna tillbaka till arenan, för hockey gör sig bäst live!

Följ oss fortsatt på hemsidan och i våra sociala kanaler för att ta del av aktuella händelser.

Tack för i år – ta fortsatt hand om varandra

Imorgon är det en ny dag med nya möjligheter!

Varma TAIF-hälsningar

Niclas Henriksson

VD