Simon Karlsson gör backsidan komplett

5 juli 2017 15:00

Det har under en tid funnits en pusselbit kvar att lägga i a-lagets backsida, en bit som nu är lagd i och med att Simon Karlsson är klar för TAIF. Simon som förra året spelade i Västerås och Södertälje.


– Det är en tvåvägsback med offensiva kvalitéer. Nu vill han skaffa lite kontinuitet i hockeykarriären och därför ville han komma till oss, säger klubbchefen Tomas Bergstrand.

Simon Karlsson tillhörde under två säsonger HV71 där spel i bland annat SHL väntade, men dessa åren spolierades av sjukdom. Nu är han däremot pigg och kry och siktar på att ta sig upp på den höga nivå han tidigare höll.

– Vi har sett honom spela under säsongen och har sett att han mer och mer kommit tillbaka till det spel han hade tidigare. Han känner själv till föreningen sedan innan och jag tror att han med förtroende från oss och sin egen starka vilja kommer lyckas bra här, säger tränaren Magnus Sundquist.

– Simon är en högerfattad back med stora styrkor i powerpay, då främst som puckfördelare eftersom han är väldigt spelskicklig.

Med Simon in i laget är Magnus nöjd med den backsida han har att förfoga över den kommande säsongen och ser fram emot att sätta igång efter semestern.

– Vi kommer köra på våra sju ordinare backar och ger även några juniorer chansen att slå sig in. Den åttoende backplatsen kommer de få kriga om.