PRESSRELEASE

13 augusti 2019 19:18

Mot bakgrund av att vi idag nåtts av informationen att en av våra hårt ideellt arbetande kollegor natten till idag utsatts för trakasserier, hot och skadegörelse vid sin bostad. Vi i Tingsryds Allmänna Idrottsförening vill genom detta uttalande STARKT ta avstånd för dessa handlingar.


Inom föreningen har ett stort arbete gjorts för att dels utarbeta och samtidigt sprida den värdegrund som gäller i vår verksamhet. I densamma går det bland annat att utläsa följande:

”Respekt – Vi är olika och det är tur det. Att visa respekt och acceptans för olikheter, nya tankar och idéer är en grund för utveckling”

I vår verksamhet är ALLA välkomna oavsett kön, religiös tro, etniskt ursprung eller sexuell läggning. I vår verksamhet accepterar vi inte olik behandling, trakasserier, hot och pennalism.

Då ovan nämnda händelse lett till polisanmälan vill vi inte föregå myndighetens arbete eller på något sätt misstänka vem eller vilka som ligger bakom. Däremot vill vi vara tydliga med att om kopplingar skulle finnas till individer som är verksamma inom vår verksamhet – då kommer det rendera i påtagliga konsekvenser för vederbörande.

Tingsryds AIF står för Stolthet-Hjärta-Tradition vilket i praktiken också innebär att vi fullt ut står upp för vår käre medarbetare.

Tingsryd 2019-08-13

För Tingsryds AIF/ Tingsryds Hockey AB

Johan Blomster

Ordförande

[email protected]

Niclas Henriksson

VD

[email protected]

Mohammad kom till Sverige 2015 efter en lång resa från Syrien. Idag, några år senare bor han i Tingsryd och spenderar otroligt mycket tid i Nelson Garden Arena. Han har lärt sig att själv spela ishockey och gör detta i vårt rekreationslag Eagles. När han inte spelar ishockey läser han till undersköterska och jobbar på bland annat Örnen, Trehörna, som brandman och jobbar ideellt hos TAIF.

Mohammad sitter med i styrelsen för Fritidsbanken, är fritidsledare på Kulturverkstaden och sitter med i TAIF:s resursgrupp. Hans främsta roller i föreningen omfattar materialare i TAIF:s j18 och som ledare bland skridskoskolan. Denna killen är minst sagt fantastisk och förtjänar all uppskattning en människa kan få. Vi ska vara rädda om varandra och framförallt visa stor respekt till alla våra ideella krafter. Människor som Mohammad bidrar till en fungerande förening som kan drivas framåt.