Inför: VÄSBY-TAIF

4 december 2020 16:00

Det är dags för bortaturné när det ska spelas två matcher. Först ut blir Väsby IK imorgon, lördag 5/12, följt av match mot AIK på måndag. Assisterande tränare Larry Pilut ger oss en insyn i vad som komma skall.


I onsdags spelade Tingsryd sin senaste match då man tog emot ett starkt och revanschsuget Björklöven där gästerna gick segrande ur matchen med 0-3. Blickar man tillbaka några matcher så har Tingsryd vunnit tre av de fem senaste matcherna.

Nu är det dags för match igen, den här gången mot Väsby på bortais. Tingsryd ligger på en åttondeplats i tabellen med 24 inspelade poäng på 17 matcher. Laget ligger sju poäng före Väsby som dessutom har spelat fyra fler matcher.

Lagen har mötts en gång tidigare då man hemmaslog Väsby med hela 8-2. Det väntar ett spännande möte imorgon mot ett Väsby som fick en tuff inledning på säsongen, men som nu har steppat upp och fått med sig poäng längs vägen.

-Väsby har spelat bra på sistone och tagit en del poäng. Dem spelade bra mot Björklöven och slog dem två gånger. Varje match är en enskild match så bara för att vi slog Väsby med 8-2 förra gången betyder inte att vi kan leva på det. Hockey är en färskvara och varje match är ny, säger Larry Pilut.

Det är ett laddat gäng som åker iväg och som siktar på nya poäng efter senaste förlusten hemma mot Björklöven.

-Klart vi är taggade. Jag tycker inte att vi gjorde en dålig match mot Björklöven men det finns saker att förbättra. Det ger oss en ny möjlighet att förbättra de sakerna mot Väsby, säger Larry Pilut.

Fredagsförmiddagen har bestått av träning och nu har bussen rullat mot Väsby.

-Klockan 13.00 under fredagen åker vi till Väsby och spelar där på lördag. Sedan rullar vi vidare till Stockholm och spelar mot AIK på måndag och kommer hem sent natten till tisdag, säger Larry Pilut.

Läget i laget?

-Vi har en del spelare med en del småskavanker. Därför får vi se exakt hur laget ser ut när vi ställer upp till match på lördag. Hannes är fortfarande borta, avslutar Pilut.

Matchen spelas imorgon, lördag 5/12, i Renew Arena med nedsläpp 17:30.