Inför: SSK-TAIF

24 februari 2021 11:30

Ikväll är det dags för ett nytt möte och den här gången ställs vi mot Södertälje i Scaniarinken. Det börjar verkligen närma sig slutspel 2021 och det är oerhört spännande i tabellen just nu.


Nu är det endast åtta grundseriematcher kvar att spela innan det drar ihop sig till slutspelet 2021. Det är verkligen en spännande streckstrid i tabellen bland många lag och desto viktigare poäng på spel.

Igår ställdes vi mot Almtuna på bortais och det var hemmalaget som gick segrande ur matchen (3-1). Huvudtränare Magnus Bogren var nöjd med den första perioden men mer än så krävs inför kvällens drabbning.

-Den första perioden gjorde vi bra igår mot Almtuna, annars är det inte mycket mer som vi kan ta med oss till kvällens match mot Södertälje. Vi måste upp i allting- intensititeten, noggrannheten och vi behöver bli mer beslutsamma i allt vi gör, säger Magnus Bogren.

Ikväll möter vi Södertälje på bortais, ett lag som senast igår kommer från en vinst mot Vita Hästen (5-3). Södertälje ligger på en fjärdeplats i tabellen med 74 inspelade poäng på 44 matcher. Ikväll är det dags för det fjärde och sista mötet lagen emellan i grundserien.

-Det har varit tajta matcher tidigare på alla sätt. Södertälje har en hög individuell skicklighet i sitt lag, har väldigt bra powerplay och är offensivt starka. De brukar komma ut med hög fart på hemmais i Scaniarinken så det gäller att vi är påkopplade från start, säger Magnus Bogren.

Tingsryd ligger just nu på en femteplats i tabellen, alltså sex poäng efter tabellfyran Södertälje. Det är en galen kamp kring sjätteplatsen i tabellen som innebär plats i kvartsfinalen. Där hittar vi bland annat Västervik och AIK som ligger precis under med samma inspelade 68 poäng, men ett Tingsryd med bättre målskillnad.

-Idag har grabbarna fått vila för att samla ny energi till kvällens match. Laget släpps en timme innan nedsläpp, säger Magnus Bogren.

Lagen har mött varandra tre gånger tidigare under säsongen. Södertälje vann första och andra mötet med 3-2 samt 4-3 efter övertid, medan Tingsryd vann senaste mötet med 4-1.

Kvällens match spelas i Scaniarinken med nedsläpp 19:00.