Oskar Carlsson är Tingsryds första nyförvärv

20 mars 2016 12:41

Vi är redan inne i silly season och det första nyförvärvet är klart. Tyngdvikten på spelare med Tingsrydsanknytning i lagbygget fortsätter då det är backen Oskar Carlsson som återvänder.


– Det väl väl ett ganska så lätt val tycker jag. Det känns som att TAIF har något riktigt bra på gång, jag känner flera spelare i laget och jag känner mycket för Tingsryd eftersom jag har varit där i fem år. Så jag vill påstå att det gick ganska snabbt och smidigt och det känns bra att ha skrivit över två år också, då vet man vad man ska göra lite framåt och man kan stadga sig lite, säger han.

Oskar spelade i Tingsryds juniorverksamhet mellan 2007 och 2012. Det blev åtta matcher i laget innan han under sitt sista år i föreningen blev utlånad till KRIF där han gjorde stor succé. Efter detta blev det två år i moderklubben Vimmerby innan han kom till Karlskoga där han spenderat sina två senaste säsonger och etablerat sig som en av lagets, och seriens, bästa defensiva backar.

– I både Tingsryd och Vimmerby spelade jag mer offensivt, men det fick jag ändra om när jag kom till Karlskoga, så det är framförallt min defensiv jag har förbättrat. Offensiven vet jag fortfarande finns kvar där, så den är bara att plocka fram igenom det behövs.

– VI har inte pratat så mycket kring vilken roll jag ska ha ännu, men jag tror att tanken är att jag ska vara mer allround. Så jag tror det kan bli att plocka fram offensiven lite mer, men det blir som det blir.

Då han själv säger att han känner mer än halva laget och har spelat i samma serie i år har han naturligtvis följt Tingsryd relativt nära under året. Speciellt efter att deras egen säsong tog slut.

– Då såg jag allt och det är ju en helt fantastisk säsong de kan se tillbaka på, med så många egna produkter och där alla sluter och krigar för varandra, det är riktigt roligt när det blir så.

– De har varit ett jäkligt kompakt lag att möta och bjuder inte på några lägen där det har varit skitsvårt att få igenom skott. Samtidigt var de livsfarliga framåt med riktigt många snabba forwards som var otroligt giftiga. Ett svårt lag att möta helt enkelt.

– Jag misstänker att vi kommer fortsätta med det spelet nästa säsong också, där vi bjuder på lite chanser bakåt och sätter fart framåt när chanserna kommer. Jag tror att den typen av spel passar mig rätt så bra där det är fokus på ett bra försvarsspel först och hänga med upp när det vänder.

Oskar och hans flickvän kommer till Tingsryd i mitten av april, så det kommer bli barmarksträning med laget under sommaren. De ska dessutom få sitt första barn i i juni, så det borgar för att bli ett spännande år, på och av isen.

– Jag hoppas att det ska bli en lika rolig resa nästa säsong som denna har varit där vi kan bygga vidare på det som gjorts i år och fortsätta att spela lika jämnt. Det kommer så klart bli lite tuffare då vi har högre förväntningar på oss, men och vi krigar på lika bra så tror jag att det kommer gå bra.