I helgen är det dags för TAIF:s j18 att äntra isen

13 september 2019 15:19

Huvudtränaren Mikael Nilsson tillsammans med killarna i j18 är laddade inför helgens seriestart. Nedan kan ni läsa om hans summering av försäsongen och inför lagets första bortamatch nu på söndag.


Om vi tittar på killarnas försäsong rent hockeymässigt började det lite trevande, men däremot har vi vunnit 7 av 10 matcher. Samtidigt är inte alla motståndare från vår serie men vi har vunnit 3 matcher mot lagen från samma division och förlorat 3 matcher.

Jag ser positivt på denna veckan inför seriestart då alla killarna har studsat upp en del. Jag har sett ett bra engagemang och ett bra fokus, därav resultaet igår mot Troja/Ljungby som är en speciell konkurrens för oss i Tingsryd. Genrepet mot Troja/Ljungby vann vi med 5-3. Jag skulle säga att det tyder på hyfsad styrka just i detta tillfälle.

Nu ser vi fram emot seriespelet där vi har en ambition att utveckla spelare. Vi vill givetvis vinna varje match men inte till vilket pris. Det allra viktigaste är att få med truppen och få dem att känna sig trygga och se framsteg i deras utbildning.

Det kan bli både upp och ner på tavlan, men vi vill se att grabbarna tar steg framåt. Vi ser fram emot matchen mot Linköping på söndag som är ett av topplagen, säger tränare Mikael Nilsson.

Vi önskar Mikael Nilsson och hela j18 stort lycka till i söndagens match mot Linköping på bortais!