FÖRLUST UPPE I UMEÅ

1 februari 2023 22:00

Det blev en tajt match uppe i Umeå mot serietvåan denna onsdagskväll, där Björklöven drog längsta strået och vann med 2-0.


Fredrik Glader vad fick vi se ikväll?

Tycker vi gör en bra match, trots en nolla i målkolumnen så finns det idag en desperation i anfallspelet som jag gillar att se. Vi kommer många gånger upp bra i vårt presspel som gör att vi kan återerövra pucken snabbare idag än vad vi gjort de senaste matcherna. Jag tycker inte heller att Björklöven kan bita sig fast i våran zon några längre stunder och det tyder på ett bra försvarspel. Så jag ger våra backar höga betyg idag, tycker de vårdar pucken på ett bra sätt och spelar lugnt. Riktigt kul var det att se Elias Gunnarsson som kommer tillbaka från ett långt uppehåll och spelar på en hög nivå direkt. Rydén gör en bra match i kassen också.

Så här i efterhand tycker jag att vi borde ha fått med oss någon mer utvisning, det hade kanske möjliggjort ett annat matchscenario. Vi försöker verkligen i tredje men tyvärr räcker det inte till poäng idag, vi får ladda om och se fram emot fredagens match mot Östersund!

Matchfakta