Vi tar lägeskoll på våra juniorer. Här kommer en veckosummering från veckan som gått!

Nytt år, nytt decennium, nya möjligheter.

J18 Utveckling

Men juniorlagen kör på i sina serier – om vi börjar med J18 Utveckling så har man redan spelat två matcher under det nya året. Första bataljen spelades redan första veckan i januari där HA74 stod för motståndet på hemmaplan.

En match som slutade med seger för HA74 med 2-0, vilket innebar att man passerade Tingsryd i tabellen upp på en tredjeplats.

Nästa möte var denna gång på bortaplan mot Skillingaryd i söndags. Efter två ganska tighta perioder där hemmalaget hade ledningen med 3-2, så drog Skillingaryd ifrån i den sista akten och vann till slut med 8-3. Målen för J18 Utveckling gjorde Tim Karlsson, Felix Heinwall & William Gustafsson.

Härnäst väntar Diö/Alvesta hemma söndag den 19 januari för J18 Utveckling.

J18

J18 har även dom hunnit lira två matcher i fortsättningsserien. Och man har dessutom inlett på ett strålande sätt när man sattes på prov redan i match nummer ett.

Rögle stod på programmet hemma i Nelson Garden Arena – en tuff motståndare som räknas lite som favoriter att ta hem den här serien tillsammans med Troja enligt mig. I matchen så var det Ängelholmslaget som drog ifrån till en tidig 2-0-ledning i period ett innan Simon Ferm reducerade till 1-2 med tre minuter kvar av dom inledande tjugo. Isak Ivehed och Hugo Carléns pytsar i den andra perioden betydde att hemmalaget vänt på matchen och därmed ha ledningen med 3-2.

Kvitteringen från gästerna kom, men bara minuten efter den så satte Philip Rafnsson det viktiga 4-3-målet inför dom avslutande tjugo minuterna. Tredje skulle inleda med ett bråk där en från vardera lag hade spelat klart för kvällen då båda fick matchstraff. Trots ett massivt tryck mot Algot Persson i TAIF-kassen höll J18 undan och kunde sätta 5-3 i tom kasse genom Hugo Persson.

Tre tunga poäng där följdes upp av en seger i söndags hemma mot Vita Hästen. Matchen slutade 4-3 efter förlängning till dom grönvita där Libor Nemec, William Söderlund, Isak Wignell & Elias Wiberg stod för J18s mål i matchen.

Med denna inledning betyder det att man placerar sig på en tredjeplats, en poäng bakom Rögle och Karlskrona.

J20

J20 som går lite tyngre den här säsongen som spelar för att undvika spela negativt kval har haft två matcher de senaste veckorna. Först ut var verkligen streckmatch mot åttan Mariestad på hemmaplan – ett möte man förlorade med 1-2 (Tingsryds mål gjordes av Ville Rosén).

Sen väntade jumbon Mölndal på bortaplan i lördags. I den här matchen var det också tätt och tight, men J20 tog hem bonuspoängen efter ha vunnit efter förlängning där resultatet blev 4-3.

Målen gjordes av Hugo Nilsson, Hampus Andersson, Oliver Nilsson & Noah Liljegren-Blomqvist.