Filip Owesson skriver treårskontrakt med TAIF

18 april 2017 14:18

Filip Owesson, en stor del i lagets ryggrad, har förlängt med TAIF. Och han kommer att bli kvar ett bra tag framöver då han har skrivit ett kontrakt över tre år.


De senaste säsongernas trupp har på ett tydligt sätt präglats av spelare antingen uppvuxna eller skolade i Tingsryd. Även om antalet spelare som uppfyller de kriterierna har och kommer att skilja under åren så har det alltid varit viktigt med en kärna av spelare från orten, varje säsong.

Just därför är vi väldigt glada över att ha skrivit ett kontrakt med urtaifaren Filip Owesson över de kommande tre säsongerna.

– Jag är fantastiskt glad över att vi kommer ha kvar Filip hos oss under en längre tid framöver. Det är extra kul när man ser en kille som han, som har tagit den långa resan från föreningens andralag i J18, där han i långa stunder var uträknad, till a-laget där han på många sätt är lagets motor, säger klubbchefen Tomas Bergstrand.

– Det är viktigt för alla runtomkring föreningen att förstå hur viktig en spelare som Filip är för laget, på och utanför isen. Det finns kanske spelare som gör fler mål och poäng, men det är få spelare som betyder så mycket för TAIF som helhet. Så jag tycker att det är en viktig del i föreningens framtid att få ha honom kvar här hos oss.

Tränaren Magnus Sundquist är också han väldigt nöjd över att se Filip kvar i truppen.

– Det är bra för laget och jag är övertygad om att det är bra för Filip också. Hela hans spelsätt och sätt att vara personifierar TAIF. En fanbärare som jobbar och sliter för laget i alla lägen. Vi snackar mycket om karaktär i våra spelare och det har definitivt Filip.

Även Filip själv är så klart nöjd över att bli kvar i Tingsryd de kommande åren och det finns flera anledningar till varför han har velat sikta på ett långtidskontrakt med TAIF.

– För det första så känns det inte intressant att spela i någon annan förening på den här nivån. Tingsryd är min moderklubb och det är obeskrivligt kul att få representera den. Så att vara kvar här har varit min högsta prioritet redan från start.

– Att skriva över bara ett år har aldrig känts aktuellt heller, dels för att det är skönt att få kontinuitet och veta var man ska både spela och bo de kommande säsongerna. Men eftersom det också är här jag vet att jag vill spela, varför ska man då sätta sig och dryfta denna frågan inför varje säsong?

– Som sagt, jag vill helt enkelt vara kvar i Tingsryd, det har varit en otroligt resa vi har gjort tillsammans de senaste åren och vi har något bra på gång.