FÖRLUST MED 2-1 MOT DJURGÅRDEN

2 december 2022 22:00

Det blev en spännande drabbning på hovet där Djurgården tillslut kunde hålla undan och vinna med 2-1.


Det blev en första period där vi mestadels fick fokusera på att försvara och där våra anfall var sällsynta. Skotten i första? 10-1 till Djurgården, som var ganska talande sätt till matchbilden. Vi gör det ofta ganska bra i försvarzon, men det sliter på spelarna när man hela tiden tvingas tillbaka när man väl lyckats få ut pucken. Vi skapar en riktigt giftig chans då Ylivainio får skjuta ostört ifrån slottet, men utan lyckad slutprodukt.

Andra perioden blir något mer offensivt utmanande från vår sida, men det är Djurgården som gör 2-0. Dom får också chansen att gör 3-0 på straff men rydén i kassen gör en fin räddnig då Linus Klasen försöker trolla. Vi ska komma in i matchen igen på riktigt igenom ett mål i (kors i taket) powerplay, där Simon Åkerström får bomba på ifrån en fin yta med pass ifrån Ylivainio. En bra Taif period totalt sätt. skott andra 11-10

Tredje blir lite mer böljande där puckinnehavet jämnas ut något. Sylwander får friläge med 9 miuter kvar av perioden men lyckas inte få in puxken och strax där efter blir Ylivainio utvisad. Djurgården har i detta skede 2-3 riktigt bra chanser men Rydén och hans ribba höll emot. 1:28 kvar och vi tar ut målvakten med tekning i anfallzon, Berger är nära att trycka in en kvittering då han bryter in framför mål. Men istället blir Ylivainio utvisad och vi lyckas inte skapa någon mer chans och tyvärr går det inte vägen idag heller.

Återigen gör vi en stabil match defensiv mot ett bra lag. Men offensivt lyckas vi inte hela vägen.

Fredrik Glader: -Vi skapar så pass mycket målchanser att vi bör göra mer en ett idag, dom har mycket puck, men större delen av matchen är dom på utsidan av oss. tar vi bara vara på våra chanser så nyper vi poäng så är det, så det känns väldigt surt just nu. Defensivt gör vi en bra match återigen, men det hjälper ju föga.