Säsongen tog tyvärr slut ikväll

19 mars 2021 22:00

Ikväll spelades rond två i åttondelsfinalen mot AIK på Hovet. Det blev en dramatisk tredjeperiod när Tingsryd låg under med 5-1 men hämtade upp till hela 5-4 med drygt fem minuter kvar. Kvitteringspucken ville inte leta sig in och det blev istället AIK som gick segrande ur matchen med 6-4 och knep därmed kvartsfinalplatsen.


AIK tog tag i taktpinnen direkt och satte hög press i anfallszon. Målet för hemmalaget hängde i luften och efter drygt tre minuter spelat gjorde man därmed matchens första mål. 1-0 blev det efter att man störde Ljunggren i kassen och Johan Johnsson var där och styrde in pucken.

Hemmalaget fortsatte vara otroligt effektiva och skulle utöka ledningen när man fick möjlighet i numerärt överläge. Det var återigen Johan Johnsson som stod framför mål med klubban i isen och inväntade pucken för att sedan kunna styra in den till 2-0.

I andra halvan av perioden fick Tingsryd mer energi och speciellt när man fick chans till powerplay-spel. Det fick man två gånger om och där skapade man flera farliga lägen och reduceringen såg ut att komma ett flertal gånger. Men ställningen inför mittenakten skulle vara 2-0 till hemmalaget.

Tingsryd fick inleda den andra perioden i numerärt överläge i några sekunder till men det städades av snabbt. Istället skulle AIK senare utöka sin ledning till 3-0 i två mot ett-läge där Max Lindholm kunde trycka dit returen i mål.

Joachim Nermark skulle stå för reduceringspucken efter periodens powerbreak och detta gjorde han tjusigt efter ett fint förarbete från Gunnarsson och Elvenes. Sekunder senare drog Tingsryds Leon Lerebäck på sig ett matchstraff och blev därmed färdigspelad för kvällen. AIK fick då möjlighet i fem minuters powerplay och det såg man till att utnyttja genom Anton Holm och ställningen var 4-1.

Innan periodslut skulle Nicklas Heinerö kliva fram och genom en dragning framför mål kunde han utöka till 5-1. Det blev en helt klart kostsam utvisning för grönvita och en rejäl utmaning i den sista perioden.

Tingsryd fick möjlighet i numerärt överläge tidigt in i den sista perioden men det ville sig inte den gången heller. Det visade sig bli en del utvisningar för hemmalaget och drygt sju minuter in i perioden fick Tingsryd möjlighet till spel i fem mot tre. Då fick Jonatan Harju revanch från sitt tidigare friläge och reducerade till 5-2.

Minuten senare drog Anton Svensson iväg ett skott från blå och Rasmus Bengtsson fanns offensivt och kunde skicka in pucken i öppet mål till ställningen 5-3. Snacka om att målen gav Tingsryd otrolig energi och nästa man som skulle utöka ledningen för Tingsryd var Ludvig Elvenes som hittade nätet till 5-4.

Sista perioden bjöd på dramatik in i det sista men AIK lyckades stänga ner, gjorde 6-4 med en minut kvar och gick segrande ur matchen.

Målskyttar AIK: Johan Johnsson 2, Max Lindholm 3, Anton Holm, Nicklas Heinerö

Målskyttar Tingsryd: Joachim Nermark, Jonatan Harju, Rasmus Bengtsson, Ludvig Elvenes

Kommentar från tränare Magnus Bogren:

-Trots att de gör 6-4 så går vi för 6-5 så ingen ger upp. Jag tycker att vi gör två bra matcher här i slutspelet och att grabbarna kan gå med huvudet högt, sedan räckte det inte hela vägen den här gången.

-Det är klart att AIK kommer ut och får en drömstart tidigt i matchen, men sedan tycker jag att vi jobbar oss in i slutet av den första. I den andra perioden fortsätter vi på det och bara tuggar vidare och vi har lägen för att kunna komma ifatt men tyvärr får vi ingen utdelning. AIK gör det bra i försvaret och målvaktsspelet likaså. Det som är grymt är att vi bara maler i den tredje perioden och till slut får vi in puckarna. Det är otroligt synd att vi förlorar idag.

-Jag sa till både spelare och ledare efter matchen att man ska vara stolt över det man har gjort. Nu ska de få lite ledigt och därefter börjar samtal innan vi på något sätt kan avsluta säsongen tillsammans. Sedan börjar jobbet för framtiden men just nu ska vi ta en ledig helg för att slicka såren och så tar vi det där ifrån.

-Jag vill också rikta ett stort tack till alla övriga i föreningen, tv-tittarna, våra fans, sponsorer och allt däremellan. På något sätt har vi känt ett starkt stöd även om man inte har kunnat visa det på plats och det vill jag tacka för, avslutar Magnus Bogren.

TUSEN TACK!

TAIF vill tacka för den här säsongen och rikta ett stort tack till alla som stöttat oss på alla sätt och vis under den här mycket speciella säsongen. Vi kommer att återkomma med en summering senare kring detta och om vad som händer framöver.