4-0-seger mot Mora

20 februari 2021 17:25

Tingsryd fortsätter sin fina form och plockar i eftermiddag fjärde segern mot Mora i grundseriens sista möte lagen emellan. Slutresultatet blev 4-0.


Det märktes direkt att det var två taggade lag på isen som skulle slåss om viktiga poäng i streckmötet. Det bjöds på ett relativt böljande spel fram och tillbaka och matchens första mål skulle komma efter drygt 14 minuter spelade. Detta efter ett fint samspel mellan Wikstrand, Elvenes och Nermark. Öppningsmålet kom när Joachim Nermark serverade en fin passning fram till Ludvig Elvenes som kunde nypa dit 1-0-målet.

Innan pausvila var det återigen samma kedja som skulle utöka ledningen för Tingsryd när man bjöd på ett riktigt fint spel hela vägen från egen zon. Det var ombytta roller när Ludvig Elvenes istället gav en fin passning till Joachim Nermark som kunde avsluta i mål. I övrigt en snäll förstaperiod utan någon som helst utvisning och Tingsryd gick till pausvila i en 2-0-ledning.

I mittenakten skymtades ett tuffare spel från Mora men Tingsryd såg till att hålla gästerna på utsidan. Mora fick till en hel del farliga lägen men lyckades inte hitta nätet för en möjlig reducering. En hittills snabbspelad match med få avblåsningar och en mållös andraperiod.

Drygt fem minuter in i den sista perioden kom matchens första utvisning och det var Tingsryd som drabbades. Mora skulle få möjlighet i powerplay men Tingsryd fortsatte att stänga ner gästerna och Ljunggren fortsatte att briljera i kassen. Det blev inget lyckosamt numerärt överläge för gästerna, istället fick Jonatan Harju tag i pucken och visade vägen helt själv och utökade ledningen till 3-0 i boxplay.

Mora skulle få en ny chans i powerplay men istället skulle Tingsryd göra ytterligare ett mål i boxplay. Detta när Martin Janolhs lyckades bryta pucken från Moraspelaren vid blå och kunde sedan skrinna vidare och avsluta till 4-0. Tingsryds första möjlighet i det numerära överläget kom med drygt fem minuter kvar av matchen och det var dags att se om man även kunde göra mål i powerplay. Det var dessvärre klurigare men det gjorde ingenting i afton då man gick segrande ur matchen med 4-0.

Målskyttar Tingsryd: Ludvig Elvenes, Joachim Nermark, Jonatan Harju, Martin Janolhs

Målskyttar Mora: -

Kommentar från Larry Pilut:

-Vi gör det grymt bra i 60 minuter idag, konsekvent i vårt agerande och naturligtvis är Ljunggren grym i mål. Samtidigt har vi ett riktigt bra försvar, vi är jobbiga att möte i egen zon, har klubborna på rätt plats och täcker puckarna. Idag var vi bättre på att hitta anfallslösningar i vår försvarzon.

Larry fortsätter:

-Vi har blivit bättre i vår box och har skapat en trygghet. Vi har varit nära att få utdelning i numerärt underläge tidigare och idag fick vi mer utdelning på de chanserna vi skaffat tidigare. Det är inte ofta man gör två mål i boxplay men det är en otrolig styrka. Vi har en riktigt bra känsla i laget just nu.

Info om stödpaket

Tusen tack till er som köpt stödpaket i samband med matchen! Vi håller stödpaketen öppna till 00.00. Efter helgen presenterar vi vinnarna så håll utkik här!

Tack medlemmar, supportrar, partners och övriga som står vid vår sida - Ni är guld värda!