Förlust mot Väsby
Publicerad: 2020-12-05
Första matchen på Tingsryds bortaturné är spelad och det var Väsby som stod för motståndet. Kvällens match slutade 4-1 till hemmalaget Väsby.

Väsby tog ledningen efter bara 30 sekunder när man gjorde 1-0 genom Gustav Bouramman. Tingsryd kvitterade senare till 1-1 genom Simon Appelquist som dessutom gjorde sitt första mål för säsongen, detta efter en fin passning från Jakob Heljemo. Gästerna ville återuppta ledningen och tog chansen när Colin Smith kom ensam och spelade pucken smart bak till Tobias Lindberg som tryckte dit 2-1. Summa summarum ett böljande spel från båda håll och ett varsitt powerplay som inte gav någon utdelning. Men däremot bjöd de första 20 minutrarna på totalt tre mål och en 2-1-ledning för hemmalaget Väsby.

Det såg ut att bli en andraperiod utan några mål alls men med bara en sekund kvar gjorde Väsbys Ricard Blidstrand 3-1.

Väsby fortsatte trycka på och efter bara 11 sekunder in i sista perioden gjorde Elliot Lorraine 4-1. Tingsryd hade svårt att komma ur egen zon och när man väl gjorde det skapade man inte riktigt dem farliga målchanserna. I mitten av perioden kunde man se att Tingsryd fick ett litet övertag och man fick möjlighet i powerplay, men det försöket saknade klara målchanser. Det visade sig bli ytterligare spel i powerplay för Tingsryd och jakten efter reduceringsmålet fortsatte, men Väsby satte stopp i ett starkt boxplay. Med två minuter kvar av matchen valde Tingsryd att plocka målvakten men resultatet skulle bli 4-1 till hemmalaget Väsby.

Målskyttar Väsby: Gustav Bouramman, Tobias Lindberg, Ricard Blidstrand, Elliot Lorraine

Målskyttar Tingsryd: Simon Appelquist