Förlust mot Väsby

5 december 2020 20:05

Första matchen på Tingsryds bortaturné är spelad och det var Väsby som stod för motståndet. Kvällens match slutade 4-1 till hemmalaget Väsby.


Väsby tog ledningen efter bara 30 sekunder när man gjorde 1-0 genom Gustav Bouramman. Tingsryd kvitterade senare till 1-1 genom Simon Appelquist som dessutom gjorde sitt första mål för säsongen, detta efter en fin passning från Jakob Heljemo. Gästerna ville återuppta ledningen och tog chansen när Colin Smith kom ensam och spelade pucken smart bak till Tobias Lindberg som tryckte dit 2-1. Summa summarum ett böljande spel från båda håll och ett varsitt powerplay som inte gav någon utdelning. Men däremot bjöd de första 20 minutrarna på totalt tre mål och en 2-1-ledning för hemmalaget Väsby.

Det såg ut att bli en andraperiod utan några mål alls men med bara en sekund kvar gjorde Väsbys Ricard Blidstrand 3-1.

Väsby fortsatte trycka på och efter bara 11 sekunder in i sista perioden gjorde Elliot Lorraine 4-1. Tingsryd hade svårt att komma ur egen zon och när man väl gjorde det skapade man inte riktigt dem farliga målchanserna. I mitten av perioden kunde man se att Tingsryd fick ett litet övertag och man fick möjlighet i powerplay, men det försöket saknade klara målchanser. Det visade sig bli ytterligare spel i powerplay för Tingsryd och jakten efter reduceringsmålet fortsatte, men Väsby satte stopp i ett starkt boxplay. Med två minuter kvar av matchen valde Tingsryd att plocka målvakten men resultatet skulle bli 4-1 till hemmalaget Väsby.

Målskyttar Väsby: Gustav Bouramman, Tobias Lindberg, Ricard Blidstrand, Elliot Lorraine

Målskyttar Tingsryd: Simon Appelquist

Kommentar från assisterande tränare Larry Pilut:

-Väsby gör ett tidigt mål i första perioden men ändå gör vi ett mål därefter och har koll på dem. Efter första perioden kändes det ändå som att det var en match som vi skulle ha en chans att vinna, då vi själva skapade tillräckligt anfallsmässigt. Andra perioden är ganska jämn men samtidigt är det ett naivt spel från vår sida och vi släpper till kontringsmål. Dem gör ett sent mål i slutet på andra vilket tar på vår energi.

Larry fortsätter:

-I tredje perioden får dem ytterligare ett tidigt mål och dem två målen tar hårt på oss. Vi trycker på i slutet men kommer inte riktigt fram på mål. Det måste vara någon som kliver fram och tar taktpinnen eller försöka göra det bättre för sin lagkamrat. Väsby offrade sig på ett helt annat sätt än vad vi gjorde ikväll. Nu tar vi sikte på en ny match på måndag där vi förhoppningsvis kan komma ut ännu starkare.

Nästa match spelas nu på måndag den 7 december borta mot AIK.