Förlust mot Södertälje

24 februari 2021 21:35

Det var hemmalaget Södertälje som gick segrande ur kvällens match med 3-1 i Scaniarinken. Nu åker laget hem till Tingsryd för att ladda om inför fredagens hemmamatch mot Kristianstad.


Första perioden

Södertälje tog tag i taktpinnen direkt och fick till en hel del farliga lägen. Hemmalaget skulle göra matchens första mål drygt fem minuter in i matchen när Christopher Bengtsson gled in i zon på egen hand och skickade iväg ett skott till 1-0.

Det var väldigt mycket Södertälje fram till dess att man drog på sig en utvisning och det var dags för Tingsryd att spela powerplay. Det skapadeds en hel del lägen, men en puck som inte ville leta sig in. Efter chansen i det numerära överläget fick Tingsryd energi men ställningen skulle vara 1-0 till hemmalaget inför mittenakten.

Andra perioden

Tingsryd inledde mittenakten med riktigt bra fart och skapade många bra lägen. Men istället var det Södertäljes Lucas Carlsson som klev fram och utökade ledningen till 2-0.

Några minuter senare drog Södertälje på sig en utvisning och Tingsryd skulle få en ny möjlighet i powerplay. Den här gången såg man till att förvalta det väl och reducerade till 2-1 genom Jonatan Harju efter en snygg pass från Filip Cederqvists klubba.

I samband med periodens powerbreak uppkom en gruffig situation mellan två spelare och det blev dubbla utvisningar. Innan pausvila fick Tingsryd återigen chans i numerärt överläge men Södertälje såg till att städa av i boxen och ställningen inför sista var fortsatt 2-1.

Tredje perioden

Efter ett par tidigare ramträffar för Tingsryd skulle det komma ett till med bara några minuter kvar. Kvitteringspucken ville verkligen inte in för Tingsryd. Man valde att plocka målvakten för spel sex mot fem men när Södertäljes Ludwig Blomstrand fick fatt i pucken skickade han iväg ett skott över hela banan som lyckades gå in i den tomma målburen. Därmed stängde man matchen och Södertälje gick vinnande ur med 3-1.

Målskyttar Södertälje: Christopher Bengtsson, Lucas Carlsson, Ludwig Blomstrand

Målskyttar Tingsryd: Jonatan Harju

Kommentar från tränare Magnus Bogren:

-I början av matchen tycker jag inte vi är där på samma sätt, så som i den andra perioden där vi har mer fart och frenesi i allting. Vi skapar tillräckligt för att göra mål men vi får inte till det tyvärr. Det är grymt surt, men nu laddar vi om inför fredagens match mot Kristianstad, säger Magnus Bogren.

Nästa match spelas nu på fredag 26/2 mot Kristianstad i Nelson Garden Arena. Nedsläpp sker kl. 18:00.