Robin Carlsson: "Publiken betyder mycket för oss, ni blir som en sjunde spelare"

12 september 2019 19:18

Imorgon är det dags för Tingsryds sista träningsmatch för säsongen då man möter Västervik borta. Läs intervjun med Robin Carlsson där han bland annat berättar om hur det är att spela i Tingsryd, om sina rutiner på matchdagar och hur viktig publiken är för laget. Trevlig läsning!


Om du får beskriva dig själv, vem är Robin Carlsson?

– En kille på 23 år från Småland, kommer ursprunligen från Nässjö. Senast spelade jag i Hanhals Kings och nu är jag ny för säsongen här i Tingsryd som forward.

Som du själv nämnde är du ny inför denna säsongen, hur känns det att komma till Tingsryd?

– Det känns jättebra, har fått ett väldigt bra intryck från start.

Du kommer senast från Hanhals Kings och spel i hockeyettan. Märker du någon skillnad i spel?

– Det är klart. Det är en nivå till, en högre nivå på alla man tränar med dagligen och möter. Jag skulle säga att bredden är skillnaden. Allting går lite fortare och man märker att det är mer kvalité. Nu är det heltid på hockeyn som gäller vilket är skönt.

Hur tycker du försäsongen har gått för din och lagets del?

– Den har trummat på bra tycker jag, vi har tagit sju segrar och inte förlorat en enda. Men samtidigt har både jag och laget haft både bra och sämre perioder, men helheten tycker jag har varit bra.

Har du några speciella rutiner som du gör på matchdagar?

– Oj, ja det är väl ganska många. Kanske inga speciella men försöker hålla tider med både mat och vila framför allt. Sedan gör jag det jag känner för där och då. I slutet när jag kliver in på isen så åker jag alltid och knackar på alla tekningspunkter på vår halva.

Sista träningsmatchen imorgon borta mot Västervik – hur slutar den matchen tror du?

– Det är ju ett genrep nu inför seriestart så nu vill man se att allt klaffar och samtidigt vill vi fortsätta ta en ny seger. Det är nu man vill få svar på allt och ta med sig självförtroendet till seriestart. Samtidigt får man inte glömma om vi spelar bra men förlorar, att vi får gå in och se dem positiva bitarna och jobba vidare inför premiären.

Nästa söndag den 22/9 är det säsongspremiär mot Vita Hästen i NGA. Vill du skicka en hälsning till alla där ute, varför man ska komma och stötta er i hallen?

– Vi har en riktigt spännande trupp denna säsongen med mycket potential som har synts på både träning och match. Publiken betyder mycket för oss, ni blir som en sjunde spelare. Så jag tycker folk ska ta sig tiden och komma till hallen för att stötta oss!

Vi önskar Robin Carlsson och resten av laget lycka till i morgondagens match mot Västervik!