Mikael Sandberg ny assisterande sportchef

5 april 2019 17:11


Vi kan idag presentera en helt ny tjänst i organisationen – assisterande sportchef. Rollen kommer att axlas av vår framgångsrika målvaktstränare Mikael Sandberg som går in i sin femte säsong i föreningen.

Mikael Sandberg

Vad innebär din nya roll?

Jag ska assistera Magnus (Bogren, sportchef/tränare) där det finns ett behov till understöd. Jag kommer vara med och bolla namn på eventuella nyförvärv, vara behjälplig vid bakgrundskoll – jag kommer dessutom att kunna tillföra mycket kunskap kring lovande spelare från division 1. Jag har bra koll på ”ettan” eftersom jag även jobbar för Hanhals i division 1. Jag kommer kunna vara ute och scouta när Magnus inte har möjlighet osv. Sen finns det också en fördel i att jag under matcher bevakar spelet från medialäktaren, med det helikopterperspektivet så kan jag hitta förbättringspotential i vårt spel men även brister hos motståndarna. Jag vill dock tillägga att prio ett är fortfarande min roll som målvaktstränare.

Vad tilltalade dig med denna uppgift?

Min roll har succesivt vuxit och jag har haft några uppgifter åt detta hållet redan med tidigare tränare och sportchef. Sen väcktes denna frågan redan i höstas. Det är klart att man uppskattar att föreningen vill satsa på mig och uppskattar det jag bidrar med. Jag trivs väldigt bra i Tingsryd och det känns väldigt spännande att kombinera dessa roller.

Vad är det som gör att du trivs så bra i Tingsryd?

Det är ett vänligt och trevligt klimat i och kring föreningen. Det är bra och kunnigt folk som arbetar här. Jag har fått forma min egen roll helt och hållet och jag har haft fria händer när det gäller rekryteringar av målvakter. Det krävs att man trivs bra när man är bosatt på västkusten och har en restid på 3 timmar i enkel riktning till Tingsryd. Men det är otvivelaktigt värt det.

Vad har du fått för känsla om Magnus?

Vi har inte träffats ännu faktiskt. Men vi har såklart haft mycket kontakt via telefon och messenger. Det kommer bli jättebra med Magnus, det är jag helt säker på.

Målsättning inför kommande säsong?

Vi ska genomföra någon form av nystart. Ny tränare, ny sportchef och sen min nya roll dessutom. Jag tror att vi verkligen behöver en nystart med tanke på de senaste säsongernas resultat.

Hur ser ni på rekryteringar, någon annorlunda strategi där också?

Vi måste bli bättre på att rekrytera från ettan samt killar som har rätt egenskaper men kanske inte ännu lyckats fullt ut i HockeyAllsvenskan. Vi kommer aldrig kunna konkurrera om de största namnen med vår ekonomi, men däremot med mer fokus på scouting efter talanger så kan vi ställa ett konkurrenskraftigt lag på isen. Vi har dessutom en stark tradition av att utveckla spelare och miljön här är oerhört främjande för utveckling. Färre chansningar från utlandet. Min koll på div ett kommer bli viktig.

Tack Mikael!

Vi säger stort lycka till Sampan och ser fram emot att se den nya sportsliga ledningens fortsatta resa.