VÄLKOMMEN ISAK PANTZARE!

11 maj 2022 14:00

Det är nu klart att Isak Pantzare spelar i den grönvita dressen till hösten. Den 26 åriga backen ansluter från mora där han spelat de senaste tre säsongerna.


Varmt Välkommen till Tingsryds AIF Isak!

-Tacka tackar.

Hur kommer det sig att det blir spel i Tingsryd?

Jag har haft Fredrik Glader tidigare på hockeygym i Luleå, så han vet hur jag är som person och hockeyspelare och jag vet hur Fredrik är. Det passade därför ganska bra när han hörde av sig och ville ha hit mig.

Du kommer från tre säsonger i Mora IK, hur har den tiden varigt?

-Det har varigt utvecklande, framför allt defensivt. Jag har haft en ganska defensiv roll i mora och det har gjort att man har blivit bättre på försvarsarbetet såklart.

Du var en av det äldre i en ung backbesättning förra året, har det gjort att du tog mer ansvar och utvecklades mer på så sätt också?

-Nja jag vet inte, det är väl omedvetet i så fall, jag försöker leda på det sättet jag uppträder på isen. Utanför kanske det behövdes att man tog lite mer ansvar, då vi va som du säger ”ett väldigt ungt lag”, men det är inget jag har gått och grunnat på

Vad vet du om Tingsryd?

-Jag har kollat upp lite då jag är barndomskompis med både Felix Olsson och Jonathan Harju. Sen känner jag Åkerström och bröderna Ljunggren och alla har bara bra saker att säga! ”En liten förening som gör bra saker med små medel” det är så det brukar vara i mindre föreningar, att man får pussla med det man har och utifrån förutsättningarna gör man det grymt bra!

Om du skulle beskriva dig själv som spelare hur skulle det låta?

-En allround back, tvävägsback. Där jag tycker jag har mina styrkor i speluppbyggnad och det offensiva spelet, även fast jag de tre senaste säsongerna spelat i en defensiv roll.

Man kan använda dig i alla spelformer låter det som?

-Ja exakt, man anpassar sig och kör!

Nu kommer du bo närmre Bolzano i Italien än föräldrarna i Övertorneå spontan kommentar?

-Ja du, Jag är mer av en fjällkille, som hellre vandrar bland myggen än ligger i solen, så jag åker nog norr ut ändå!

Tack Isak!