Rasmus Bengtsson - årets back i HockeyAllsvenskan!

19 mars 2021 09:00

HockeyAllsvenskans grundserie är färdigspelad och efter 52 omgångar är det dags att kora årets spelare och prestationer. Vinnarna av Guldtröjan utses av en oberoende jury, supportrarna och spelarna själva.


Guldtröjan är HockeyAllsvenskans och huvudsponsorn Unibets pris för att belöna prestationer och spelare som har stuckit ut under säsongen.

En som kan känna sig lite extra stolt är Timrås poängmaskin Jonathan Dahlén, som kammar hem hela tre Guldtröjor, däribland det kanske mest prestigefyllda priset: Årets MVP - som röstas fram av spelarna i HockeyAllsvenskan.

– Det har varit en annorlunda säsong, men minst lika spännande och underhållande som vanligt och juryn har verkligen haft en grannlaga uppgift att utse årets vinnare. Och det är ju inget snack om att Jonathan Dahlén är årets kung i HockeyAllsvenskan. Samtidigt ska vi ju inte förringa de andra spelarna som är värdiga vinnare och har gjort betydande insatser på isen säger Anders Falk, sponsorchef på Unibet.

– Jonathan Dahlén gör ännu en fantastisk säsong och vinner Guldtröjan för MVP och bästa forward för andra året i rad, säger Linnea Leijonklo, kommunikations- och partneransvarig, HockeyAllsvenskan.

Vinnarna av Guldtröjan 2021 är…

• Årets MVP: Jonathan Dahlén, Timrå IK Guldtröjan för årets mest värdefulla spelare syftar till att belöna den spelare som under säsongen enskilt gjort störst skillnad för sitt lags prestationer och resultat. Priset utses av spelarna i HockeyAllsvenskan.

• Årets Målvakt: Daniel Marmenlind, Västervik IK (utses av juryn)

• Årets Back: Rasmus Bengtsson, Tingsryds AIF (utses av juryn)

• Årets Forward: Jonathan Dahlén, Timrå IK (utses av juryn)

• Årets Tränare: Johan Hedberg, Mora IK (utses av juryn)

• Årets Domare: Daniel Eriksson (utses av juryn)

• Årets Poängkung: Jonathan Dahlén, Timrå IK (baseras på statistik)

• Årets Iskung: Michael Kapla, Västervik IK (baseras på statistik)

Priset för Årets Supportrar går till alla klubbar

Eftersom publiken inte har kunnat vara på plats under säsongen, har Unibet beslutat att öka den totala prispotten till 140 000 kr och istället dela priset för Årets Supportrar mellan alla klubbar. Vilket ger 10 000 kr per förening.

– Det har ju varit ett väldigt besvärligt år för samhället i stort vilket såklart även drabbar sporten och supportrarna. Därför känns det jättebra att vi kan dela ut lite extra pengar till klubbarna. Samtidigt hoppas vi såklart på att läget snart blir bättre och vi kan få publik på läktarna snart igen, säger Anders Falk.

Årets Mål och Årets Räddning

HockeyAllsvenskan kryllar av spektakulära mål och räddningar, men vilket var egentligen det allra snyggaste målet och vem gjorde den grymmaste räddningen under grundserien? Det är nu upp till supportrarna att avgöra Omröstningen för Årets mål pågår mellan den 19 till 21 mars och offentliggörs den 22 mars. Omröstningen för Årets räddning pågår mellan den 23 till 24 mars och offentliggörs den 26 mars.

Fakta om Guldtröjan

All information om Guldtröjan och årets jury finns på: https://www.hockeyallsvenskan.se/guldtrojan