Zack Phillips blir sista spelaren in i laget

1 juni 2016 22:22

Truppen är klar, laget som ska spela i grönt och vitt nästa säsong är spikat och sista pusselbiten blir Zack Phillips. En spelare som haft en fast plats i AHL de senaste säsongerna och som nu är redo att börja om i Europa.


– Jag tyckte helt enkelt att det var dags för mig att leta efter andra valmöjligheter än att spela vidare i USA och när Tingsryd kom upp som ett förslag och jag pratade med Magnus (Sundquist) över telefon och han berättade vad han tänkte om min roll och om laget, då var det inte så mycket att fundera på, säger Zack Phillips.

– Jag har spelat i AHL i fyra år nu och det har väl inte gått exakt som jag hoppas, så det kändes som det var dags att testa något nytt och av det jag har hört av mina vänner som spelar i Sverige så är det bra hockey där.

Han beskriver sig själv som en spelfördelare först och främst som ser isen på ett bra sätt och gillar att sätta upp sina kedjekamrater i bra lägen.

– Jag skulle säga att jag är en offensiv spelare framförallt, även om jag genom åren i AHL definitivt har utvecklat defensiven också.

Han ansluter tillsammans med resten av laget i slutet av juli och fram tills dess är det hård träning hemma i Kanada.

– Jag tränar på bra nu och tränar med Tampa Bay Lightnings skridskotränare då det är något jag vill jobba på, så det brukar bli ett pass med honom och ett styrkepass om dagen. Men jag ser fram emot att komma till Tingsryd och skriva rubriker precis som jag förstått att laget gjorde förra året.

Magnus Sundquist är nöjd när han summerar sitt senaste nyförvärv och när han nu ser över hela den trupp han kommer ha till sitt förfogande kommande säsong.

– Han vill starta upp sin karriär i Europa och är enormt glad för denna chansen. Det snackas mycket om att spelare ska ersättas och men ersätter en spelare som Eric Castonguay gör man inte bara så där, men det är en ung, bra center vi får in med fruktansvärt bra händer och som vet vad som förväntas av honom här, säger han.