Vinst uppe i västervik med 0-2

17 mars 2023 22:30

Det var länge 0-0 innan Ludvig Levinsson i slutet av tredje perioden spräckte målnollan som förlösande nog gav oss segern.


Det blev en rysare uppe i Plivit Trade Arena denna freadagskväll då en busslast med TAIF-supportrar skapade en fin stämning. Matchen var jämn och tät, Västervik bjöd upp till spel på ett helt annat sätt än i onsdagens match. Känslan är ändå att vi är snäppet vassare i det mesta, vi för spelet, vi är lite rejälare och det skapar ändå något slags "lugn" av att vi skulle klara att vinna denna match. Detta skulle visa sig stämma, för med 3:56 kvar av matchen kontrar Öhrn tillsammans med Levinsson in 0-1, den sistnämnde kunde enkelt lägga in pucken i öppen kasse efter att Öhrn snyggt pauserat och med en elegant liten flipp-pass serverat honom i sidled. Västervik försökte i slutet genom att plocka ut målvakten vilket istället resulterade i att Sylwander kunde lägga in 0-2 som också blev slutresultatet.

Larry Pilut vad säger du om dagens match? Jag tycker matchen har en playoff karaktär, första perioden är 50/50. Andra får de lite för mycket avslut tycker jag. Men vi har tålamod och vi håller gameplan och det ger oss möjlighet att vinna matchen. Vi är konsekventa och det gör att vi skapar mer målchanser än Västervik. Vi värderar många situationer bra också och stänger mittzonen med ett bra tålamod.

Nu nollställer vi tills på söndag, varje match kommer ha sin egna karaktär och det kommer behövas 100% fokus för att vinna. Något extra plus? Nja det är en laginsats idag, en stabil insats från hela laget och vi sliter som man behöver göra.