ÅKESSON KLAR FÖR EN NY SÄSONG!

3 juni 2022 10:00

Han kommer gå in på sin tredje säsong i TAIF-tröja, han gjorde 19 poäng förra säsongen och känner att det finns goda förutsättningar för mer.


Grattis till nya kontraktet, hur känner du kring detta?

Det känns jättebra att få fortsätta resan, jag har trivts väldigt bra under de två åren jag har varit här i Tingsryd och tycker jag har utvecklats under tiden. Samtidigt känner jag att man kan utvecklas ännu mer både individuellt och som lag, och förutsättningarna till det tycker jag se goda ut.

Detta blir din tredje säsong, känner du att man kan börja ta ett större ansvar som individ?

Det gör det definitivt, även om det finns de som har varit i laget mycket längre än mig så känner man ändå nu att man tillhör eller iaf är en liten del av kärngruppen. Det är också kul att befinna sig i en sådan position där man vet hur allt fungerar runt föreningen och man kan föra vidare TAIF-andan som jag tycker är väldigt speciell, i min mening visar den sig i att alla som kommer till Tingsryd, trivs i Tingsryd.

Det är intressant det du säger, för jag tror inte det är det allmänna intrycket kring att spela här?

Nej kanske inte, men aspekten att man alltid får ihop gruppen så bra tyder på något, om det beror på att det är ett litet familjärt ställe eller vad det beror på vågar jag inte svara på. Men som i mitt fall så kände man sig välkommen direkt, redan efter första träffen var jag en del i laget och det är unikt i min värld. Tingsryd är ju också kända för att verkligen tro på sina spelare och ge dom chansen, sen är det upp till var och en att ta den. Men i mitt fall så är det en bra plats att vara på.

Du hade en period förra säsongen, där allt verkligen bara släppte, hur känns det spela när allt bara flyter på?

Ja det är en fantastisk känsla när allt man gör blir bra, får man ett läge så tänker man inte utan man bara gör och så ligger pucken i nät. Vi kom in i ett bra stim där i början av säsongen, jag, Heljemo och Nermark, där allt bara klaffade och vi gjorde det bra över hela banan. Den känslan är ju något man givetvis vill behålla under hela säsongen, där man bara spelar utan att tänka och självförtroendet är på topp. Men vi hade det tufft som lag och resultaten gick inte vår väg, och när man då får en lite sämre period själv och fortsätter att tappa poäng då är det lätt att det blir extra tungt.

Vi kommer ju ha ett nytt tränarpar till hösten, vad tänker du om det?

Det kommer bli jättekul, nytt tänk, nya röster. Antagligen kommer vi spela lite annorlunda och av det jag har hört så låter det väldigt intressant. Jag har träffat Fredrik vid ett tillfälle och han verkar vara en bra människa som bryr sig om den personliga aspekten, så jag tro att han kommer kunna leda laget på ett bra sätt.

Vad är din bästa egenskap som spelare?

Alltid svårt att prata positivt om sig själv, men jag får väl säga spelförståelsen. Att hitta passningar som kanske inte så många andra ser och även åka till ytor där pucken kommer hamna, helt enkelt läsa spelet.

Vad behöver du utveckla som spelare?

Jag har en grej som jag alltid fått höra, och det är att jag måste röra på fötterna än mer. I stället för att glida och leta passning, eller efter jag har slagit ett pass, att jag fortsätter åka, så jag tar mig till en ny position snabbare. Det är något jag har blivit bättre på men som jag absolut kan utveckla än mer.

Tack Sebastian! Tack!