Juniorkollen v.49
Publicerad: 2019-12-09
Vi tar lägeskoll på våra juniorer. Här kommer en veckosummering från veckan som gått!

J18 Utveckling

För J18 Utveckling så väntade Värnamo på hemmarinken i torsdags. Där det blev en riktig storseger då man vann med hela 10-3.

Målen i matchen gjordes av Joel Söderström, Emil Berglund, Max Karlsson, Algot Danielsson, David Gardell, Robin Lönnqvist, Tim Karlsson, Emil Stensson, Henning Rosenqvist & Oskar Olsson-Hökevik.

Härnäst väntar sista matchen innan jul som kommer vara den 15:e december borta mot länsrivalen Troja/Ljungby. Efter sina nio spelade matcher placerar sig J18 Utveckling på en tredjeplats med 17 inkasserade poäng – fem bakom både tvåan KRIF och ettan Nybro.

J18

J18 hade i förra veckan sina två sista matcher innan fortsättningsserien drar igång efter jul/nyår.

I torsdags så åkte man ner till Skåne för möte med Malmö – ett lag som kommer spela i J18 Allsvenskan efter årsskiftet. Rödhökarna från Malmö tog ledningen direkt i inledningen av matchen, bara 45 sekunder in i period ett. Elias Wiberg kvitterade för gästerna drygt sex minuter in – men endast trettio sekunder senare replikerade hemmalaget.

Minuter efter hemmalagets ledningsmål fick man ytterligare chans att utöka ledningen på straff – men målvakten för kvällen i Tingsryd, Hampus Vallin räddade den. Malmö skulle dock få revansch och göra 3-1 innan perioden var slut.

Mållös mittenperiod gick till en tredje akt där hemmalaget gjorde två snabba och avgjorde därmed matchen – Ville Rosén reducerade men man lyckades inte hämta upp det stora försprånget.

Till söndagens match mot Vita Hästen som var den sista grundseriematchen så ville man såklart avsluta den på ett snyggt sätt. Och det gjorde man också när man nollade Norrköpingslaget – matchen slutade 2-0 efter mål av Ville Henell & William Söderlund.

Man placerar sig i J18 Elit Södra på en niondeplats med 17 inspelade poäng.

Övriga lag som kommer spela i fortsättningsserien är Rögle, Karlskrona, Troja, Mariestad, Borås samt Vita Hästen. Serien startar söndagen den 5:e januari och avslutas den söndag den 23:e februari.

J20

För J20s del så är det också jul/nyårsuppehåll i serien efter deras två bortamatcher den gångna veckan. Man åkte till Norrahammar för möte med Dalen i tisdags där man segrade med siffrorna 3-2, målen gjordes av Jakob Jonsson, William Petersson & Melker Öberg.

Och i fredags så var Oskarshamn som stod på programmet – en match som skulle sluta med en hemmaseger då IKO vände 0-1 till 3-1-viktoria. Tingsryds enda mål gjordes av Victor Sandström.

Efter dom här matcherna så placerar J20 sig på en sjundeplats – endast 4 poäng ner till en negativ kvalplats, medans man har 10 poäng upp till tredjeplacerade Halmstad vilket innebär positivt kvalspel.