Inför Pantern - TAIF

8 oktober 2015 20:50


Bara två dagar efter hemmasegern mot BIK Karlskoga ska TAIF åka söderut för att försöka få med sig tre poäng hem till Tingsryd från Malmö. IK Pantern står för motståndet. Ett lag som, liksom Tingsryd, har överraskat många.

3-2 blev slutresultatet mot Karlskoga efter att Denny Kearny avgjort med sitt första Taifmål i den tredje perioden. Man gjorde då en betydligt bättre match än den föregående mot Almtuna.
– Jag tycker det var en bra genomförd match av samtliga spelare. De tog till sig av det vi pratade om i måndags och tisdags efter Almtunamatchen. Alla gick ut och ville leverera för laget vilket de också gjorde. Därmed vann vi och det var skönt att studsa tillbaka, säger Tingsryd tränare Magnus Sundquist.

Pantern inledde sin säsong på ett imponerande sätt men ligger numera på en tiondeplats efter tre raka förluster. Senast åkte man dit borta mot Oskarshamn.
– Jag tror att Pantern vill starta upp intensivt och lägga upp stor press som de hittills gjort i alla sina matcher i Malmö. Det får vi försöka hantera så får vi se utfall utefter det. De lär trycka på och därefter får vi se utvecklingen, men vi är förberedda.

Det råder inga som helst tvivel på att Tingsryds hemmafacit har varit bra. Men på bortaplan har man bara lyckats få med sig en seger inför matchen mot Pantern.
– Sett till det stora hela har det inte varit lika bra tryck som på hemmaplan. Vi måste hitta ett sätt att vara nära även borta. Det gäller för varje spelare att förstå vad som krävs i arbetskraft och disciplin för att vinna matcher. Vissa saker måste alltid vara där oavsett och det är något vi ska ta med till morgondagen.

Inga förändringar är planerade i formationerna, men man avvaktar med att bestämma vem som ska vakta målet.

Foto: Eva-Lena Ramberg
Text: Filip Videbjörk