Inför AIK: "Vi ska bara ut och njuta"

29 februari 2016 22:12

Nu är det dags, den Hockeyallsvenska finalen är över oss och det är Tingsryd och AIK som ska mäta sina krafter med varandra i en holmgång som över en bäst av fem-serie ska kora en allsvensk mästare och det första kvalklara laget mot SHL.


– Det känns otroligt bra att vara här nu. Det är ju inte direkt något som slängts över oss från en dag till en annan, utan detta är ju något som har smugit sig över oss under en längre tid. Men det är skönt att äntligen få vara här, att få starta upp på nytt igen. De senaste två veckorna har vi egentligen gått i väntans tider, säger tränaren Magnus Sundquist.

De senaste matcherna har bara varit en laddning inför finalen, även om det fanns en chans att ta förstaplatsen i serien fram till bortaförlusten mot Oskarshamn. Trots detta har det har yppats från spelare att det varit svårt att krama ur de allra sista procenten ur kroppen i dessa matcherna, något Magnus inte kan se snett på.

– Jag har full förståelse för spelarna i det, men trots detta har de presterat väldigt bra i flera matcher. Karlskoga borta, Pantern som vi vann mot hemma, Almtuna och framförallt mot Västerås borta.

– Personligen har jag bara haft fokus på att vinna matcher och jag tror inte spelarna har märkt någon skillnad på mig, förutom att vi vilade lite spelare i vissa situationer i matchen senast. Tullar man på saker som ledare så smittar det snabbt av sig, så jag har hela tiden haft fokus på att vi skulle sluta etta, fram till dess att det inte gick längre.

Trots hans fokus på förstaplatsen har han parallellt sneglat mot det sedan länge bestämda finalmotståndet AIK. Det är ett lag han vet hur de spelar, precis som de vet hur Tingsryd spelar.

– Vi kan inte påverka det AIK gör, men vi kan komma så förberedda som möjligt. Vi har studerat dem så bra vi kan, men man kan inte ha motdrag mot allt ändå. Men vi har titta på en hel del videos och klippt ut en del intressanta saker vi tittat närmare på.

– Våra matcher har varit bra och tighta och det har absolut inte varit någon serielunk när vi mötts, utan mycket prestige, än mer så nu. Vi är två rejäla lag och jag tror att vi kommer spela ungefär likadant som under grundserien. För oss gäller det som vanligt att ha ett otroligt tålamod när det behövs och sedan vara fruktansvärt desperata när det behövs.

Vad tror du känslan kommer vara när du lägger dig för att sova i kväll? – Jag tror jag kommer känna ett lugnt. Jag var mer spänd när alla medier skrev att vi var klara finalen, innan vi var det, än vad jag är nu. Så jag är laddad, men lugn, framförallt för jag vet att också spelarna lägger sig med en glädje i att komma till hallen i morgon för att spela en finalserie vi förtjänar att vara med i. Vi behöver inte känna någon press, vi ska bara ut och njuta.

Truppen ser också ut att vara närmast fulltalig. Markus Persson är tillbaka i spel igen och Drew Paris som klev av mot Västerås kommer också att spela. Det är bara Niklas Johansson - som under dagen förlängde sitt kontrakt med TAIF över ytterligare två år - som ännu är ett frågetecken.

– Vi får se hur det blir i morgon. Niklas vill så klart spela och är han klar så spelar han, är han inte det så spelar han inte.

Det verkar som att det blir fullsatt i hallen i morgon, hur känns det? – Jag hoppas verkligen att jag får uppleva en fullsatt Nelson Garden Arena, det vore märkligt annat får jag nog tycka.