Inför veckans roadtrip

18 januari 2022 16:00

Under onsdagen åker representationslaget upp till Stockholm för att på kvällen ta sig an Södertälje följt av Västerås borta på fredag.


Imorgon rullar bussen mot Scaniarinken där Södertälje SK väntar som motstånd. Därefter rullar vi vidare för att ta oss an Västerås på bortais under fredagskvällen. Vi pratade lite med huvudtränare Magnus Bogren inför det som komma skall.

Hur har veckan sett ut hittills?

-Vi har kört för fullt med träning nu måndag-tisdag och har fått tillbaka spelare, men vi har fortfarande några sjuka i laget. Lånet Oliver Tärnström anslöt till oss idag och har hunnit med träning och är redo för spel redan imorgon.

Vi startar borta mot SSK imorgon, vad vet vi om motståndet?

-Vi har mötts en gång tidigare den här säsongen och fick då stryk på hemmaplan. De krigar ju hårt för att lyfta i tabellen precis som oss, men fokus ligger på vad vi ska göra.

-Nu gäller det för oss att se varje match som en playoff-match, komma upp där och fokusera på det vi ska göra. Vi ska göra allt vi kan för att lyfta spelet, ta poäng och klättra uppåt i tabellen. Även skönt att komma in i ett förhoppningvis mer normalt matchande än var det har varit nu den senaste tiden.

Känslan och stämningen i laget?

-Det finns ingen som är nöjd med vart vi ligger i tabellen. Det är ett enormt go på träningarna och det finns en enorm vilja att göra allt vad vi kan för att börja klättra och kriga till tusen för att vinna.

Målvakten Tomas Rydén på g tillbaka?

-Vi har som sagt fortsatt en del sjuka, men i övrigt är alla hela, friska och fullt tillgängliga för spel. Även Tomas Rydén är fullt åter i träning och matchande vilket är väldigt kul för honom och för oss.

Är Tomas med i veckan?

-Tomas kommer att vara med i truppen som åker på veckans roadtrip.

Laguppställningen släpps som vanligt i kanalerna några timmar innan matchstart.