EEMELI RÄSÄNEN KLAR FÖR TAIF

26 april 2022 09:00

Den storväxte backen Eemeli Räsänen är klar för nästa säsong i TAIF-tröjan.


Det är en rejäl pjäs som förstärker backsidan till nästa år. Eemeli har under senaste åren skaffat sig en fin meritlista, med spel i lag som Jokerit, Toronto Marlies, HPK, och nu senast Frederikshavn i Danmark. ´

Välkommen till Tingsryds AIF! -Tack,tack!

Du är bara 23 år gammal ändå har du spelat i ligor som KHL, AHL, Liiga och nu senast Danmark, kan du berätta lite om din karriär så här långt?

-Ja, jag tycker att det har varigt svårt. Jag var möjligen lite för ung när jag fick chansen i KHL, och jag drog på mig en skada som höll mig borta från spel i nästan ett halvår. Men samtidigt hjälpte tiden mig där att se hur de riktiga proffsen arbetar, samma gäller för tiden i AHL. Jag har i och med det fått en förståelse vad som krävs och vilken nivå man ska ligga på för att klara av det. Där fanns många riktigt bra spelare som man kunde ta lärdom av.

Förra säsongen spelade du i Fredrikshavn i Danmark och du producerade bra med poäng, hur summerar du den?

-Det var en rolig säsong. Givetvis var det tråkigt att vi åkte ut så snabbt i slutspelet, men tänker jag på mitt eget spel tycker jag att jag gjorde det bra. Jag är nöjd över hur jag spelade och jag fick mycket istid, som i sin tur möjliggjorde att jag kunde hitta mitt spel.

Nu blir det Tingsryd och Hockeyallsvenskan, Vad har du för känslor och förväntningar på nästa säsong?

-Jag är väldigt förväntansfull. Det jag har hört om svensk hockey är att det är väldigt professionellt, och jag vill verkligen vara i ett lag där alla vill bli bättre och jobbar för det varje dag. Så det är vad jag tror och förväntar mig av Tingsryd och Hockeyallsvenskan.

Vill du beskriva dig själv som hockeyspelare?

-Jag är Tvåvägsback, som är bra i defensivzon och längst sargen. Jag gillar att spela hårt och rejält när det finns läge till det. Jag vill gärna använda mitt skott och gör det gärna i powerplay.

**Hur är det med din svenska? **

-Haha, fruktansvärt. Jag kan kanske tre meningar, ”Hur mår du?”. Men förhoppningsvis kommer jag klara mig ändå.