Inför: TAIF-MORA

19 februari 2021 14:30

På lördagseftermiddagen tar vi emot Mora IK i Nelson Garden Arena. Det fjärde och sista grundseriemötet för säsongen lagen emellan. Pucken släpps kl. 15:00


Tingsryd kommer senast från en härliga 0-2-seger borta mot Västervik efter en stark presentation i främst boxplay men också ett fint målvaktsspel. Något som assisterande tränare Larry Pilut gärna ser att man tar med sig till kommande möte:

-Vi tar med oss vår deffensiv som var riktigt bra mot Västervik. Vi pratade om special teams innan och jag tycker att vi gjorde det väldigt bra då vi skapade ett par lägen i powerplay och där boxplay gjorde sin plikt. Vi ska ta med oss 60 minuter laginsats och när vi har pucken ska fem man anfalla och när vi inte har pucken ska fem man försvara. Jag tycker att den gameplanen fungerade riktigt bra och naturligtvis målvaktsspelet där Ljunggren var grym i mål. Det känns som att vi har ett bra självförtroende i laget och vi har hittat ett sätt att vinna matcher, säger Larry Pilut.

Morgondagens motstånd, Mora, kommer senast från en övertidsförlust när man ställdes mot Väsby på hemmais (3-4). Mora ligger på en sjundeplats i tabellen med 65 inspelade poäng på 40 matcher. Imorgon är det dags för det fjärde och sista mötet lagen emellan i grundserien.

-Vi har gjort bra matcher mot Mora hela säsongen. Det har varit täta matcher så vi måste ha tålamod som vi hade sist. Vi behöver upp lite till i energin och försöka upp i anfallet men samtidigt inte tappa bort värderingen. Mora spelar ett ganska rakt och enkelt spel, de kommer med bra fart och är duktiga i anfallsspel. Special teams kommer vara otroligt viktigt imorgon med tanke på deras starka powerplay, säger Larry Pilut.

Finns det något du anser saknas i spelet eller något du vill se annorlunda framöver?

-Jag vet inte om det är något som saknas. Varje lag vi möter är väldigt unikt. Vi måste fortsätta med vår gameplan, hitta lösningar och vinna hockeymatcherna. Vi måste känna pulsen på matchen och göra det som krävs för att vinna. Vi ska inte glömma att vi har visat att vi är ett bättre lag på hemmaplan poängmässigt. Nu har vi spelat tre bra matcher borta och kommer tillbaka på hemmaplan där vi ska ha lite mer energi i vårt spel, avslutar Larry Pilut.

Tingsryd klev i onsdags upp på en sjätteplats i tabellen och därmed på en slutspelsplats. I skrivande stund står man på samma poäng som Mora men med betydligt bättre målskillnad, vilket gör att man placeras före i tabellen.

Lagen har som tidigare nämnt ställts mot varandra tre gånger den här säsongen, där Tingsryd gått segrande ur samtliga matcher (1-4, 4-2, 3-4 OT).

Matchen spelas i Nelson Garden Arena med nedsläpp 15:00.