Publicerad: 2020-02-18
Vi tar lägeskoll på våra juniorer. Här kommer en glädjande summering från veckan som gått!

J18

I torsdags var det mycket på spel för tre lag i J18 Elit Södras fortsättningsserie. Tingsryd hade Mariestad på hemmaplan, Troja hade Borås hemma och Rögle mötte Karlskrona också hemma.

För coach Nilsson och hans gäng i Nelson Garden Arena var tre poäng mer eller mindre ett måste för att ha häng på serieledande Rögle. Viktor Berglund gav hemmalaget den bästa starten med att sätta 1-0 efter halva första perioden. Mariestad kunde i början av andra kvittera – men Tingsryd replikerade snabbt genom mål av Wilhelm Karlsson.

Innan slutsignalen gick för period två så skulle bortalaget kvittera. I det läget som var så hade Troja och Rögle ledning i sina matcher – och därmed chans på slutspel inför sista omgångarna. Det var verkligen upp till bevis om J18 skulle haka på det tåget.

Det stod länge 2-2 på tavlan innan kallduschen kom för dom grönvita då Mariestad med 5 ½ minut kvar satte 3-2. Men Ville Rosén kunde med bara minuten kvar kvittera och i efterföljande förlängningen satte Libor Nemec segermålet för Tingsryd.

Resultaten i dom andra matcherna – ja, Troja tappade poäng i sin match och vann bara efter förlängning mot Borås. Serieledande Rögle gjorde vad dom skulle mot Karlskrona och säkrade slutspelsplatsen denna kväll.

Men i och med resultatet i Ängelholm var kontraktet mer eller mindre säkrat för J18 – då Karlskrona var det som hade chans på att undvika kval. Och när Karlskrona förlorade borta mot Vita Hästen i söndags så blev det definitivt klart att Tingsryd spelar i J18 Elit Södra kommande säsong.

För deras del väntar nu Karlskrona borta på torsdag – för att sen avsluta säsongen hemma mot Borås på söndag.

J20

När det gäller J20 så väntade samma drama i veckan för att undvika negativt kvalspel. Och i tisdags så tog man sig an Dalen på hemmaplan. Man fick den perfekta starten i den matchen då Victor Sandström och Hugo Nilsson såg till att Tingsryd hade 2-0 efter bara tre minuters spel.

Innan periodens slut hann det bli även 3-0 där Olof Andersson var sist på pucken. En annan Andersson (Hampus) inledde målskyttet i andra och satte 4-0 innan Dalen fick in en reducering. Men det var aldrig oroligt i den här matchen, Hampus Andersson satte sitt andra för kvällen och med minuten kvar så satte William Petersson 6-1.

Matchen slutade hela 7-2 till J20 där Ludvig Olofsson var sista målskytten för dom grönvita. Otroligt viktiga tre poäng som man tog med sig till lördagens möte med Oskarshamn hemma. Och kanske en match man helst vill glömma då östkust-laget vann med hela 8-2 där Pontus Holmsten och Ludvig Olofsson stod för Tingsryds mål.

Dock kunde man glädja sig efteråt då Mariestad förlorade tisdagens möte med Mölndal och även torskade matchen i lördags mot Troja, så blev det klart att Tingsryd spelar i J20 Elit Södra även kommande säsong med två matcher kvar att spela. Vilket gör att matchen mot Mariestad som väntar härnäst för J20 inte blir nervkittlande – utan man kan spela avslappnat i dom avslutande matcherna.

Stort grattis till J18 och J20 till säkrat kontrakt!