TAIF - Karlskrona 1-0
Publicerad: 2017-08-17

Efter att ha besegrat Rögle med uddamålet i försäsongens första match gjorde Tingsryd nu en repris då man vinner mot SHL-laget Karlskrona. Daniel Öhrn gjorde matchens enda mål inför 1 780 betalande åskådare.

Tingsryd tog tidigt initiativ i derbyt mot Karlskrona och man dominerar den första perioden utan att lyckas slå in ledningspucken. I mittperioden är det gästerna som är hetare och man radar upp flera målchanser. Men ett stabilt försvarsspel och en storspelande Niklas Rubin mellan stolparna gör att 0-0 står sig även efter två spelade perioder, vilket får anses vara ett rättvist resultat. I den tredje perioden tar Tingsryd åter tag i spelet, men matchen fortsätter vara mållös ända fram tills Karlskrona drar på sig två utvisningar efter varandra. TAIF får då chansen att spela fem mot tre där det är nyförvärvet Daniel Öhrn som tar pucken från egen zon och åker soloräd genom banan innan han kan placera in matchens enda mål med bara 3 minuter och 49 sekunder kvar av perioden.

Öhrn, som är nytillkommen i laget från norska Sarpsborg, blev därmed matchhjälte med sitt powerplaymål. En annan som storspelade i TAIF var målvakten Niklas Rubin som inte släppte en enda puck bakom sig i derbymatchen.
 - Det är ju en försäsongsmatch, men jag tycker ändå att vi spelar bra. Det är i andra perioden som de får snurr på oss men annars gör vi en bra match. Vi har ju fått en plan för hur vi ska genomföra matcherna vilken vi följer. Karlskrona är ett ganska tungt lag men vi löser det på ett bra sätt, säger Niklas.

Rubin gjorde sin första säsong som allsvensk målvakt ifjol och överträffade alla förväntningar då han fick högst räddningsprocent bland alla målvakter under grundserien. Ikväll lyckades han också bra när han fick testa sina kvalitéer mot en SHL-motståndare.
 - Det är klart att det är lite skillnad med tanke på deras tyngd framför kassen och smartheten de besitter. Nu var det ju deras första match och spelet sitter inte riktigt hos något av lagen ännu, men visst märker man att det är skillnad.

Niklas gjorde alltså säsongens första match ikväll eftersom kollegan Andreas Ljunggren vaktade buren i premiären när man besegrade Rögle. Ljunggren värvades från Division 1-laget Hanhals, som är den förening Niklas själv har som moderförening.
 - Det är en jätteduktig målvakt vi har fått in. Vi har känt varandra sen yngre dar och han är en jättehärlig kille som har kommit in här väldigt bra.

Vad behöver ni jobba lite extra på inför seriepremiären?
 - Att vi ska köpa vår plan på hur vi ska genomföra matcherna. Sättet vi vill spela sätter sig och vi har bra karaktär på alla i laget. Enkelheten är viktig och allt börjar ju i försvarszon innan vi går på anfall. Det är lite klyschigt, men allt kan förbättras även om det sett bra ut hittills.

Redan till helgen väntar nästa utmaningar för TAIF då man åker till Skövde för att spela matcher mot Karlskoga och just Skövde.
 - Vi går såklart in för att vinna dessa två matcher. Sen ska det bli kul att få komma iväg lite och bo borta. Det är alltid roligt, avslutar Niklas.