TAIF stärker upp juniorsidan

10 juni 2020 15:00

Tingsryds AIF stärker upp ledarstaben på juniorsidan inför kommande säsong. Mattias Bergström blir ny tränare för J18. Ledarstaben kring samtliga juniorlag och hockeygymnasium är nu klar för säsongen 20/21.


-Vi har valt att stärka upp på juniorsidan där Mattias Bergström kliver in som ny huvudtränare för J18 med sina goda kunskaper i bagaget. Mattias kommer även vara fystränare för J18, J20 samt Hockeygymnasiet, säger Larry Pilut, Sportchef Junior.

Larry fortsätter:

-Vårt mål är att skapa ett bättre samarbete mellan J18 och J20 som i sin tur skapar en bättre utvecklingsmiljö för varje individ och för organisationen i stort. Vi vill ta nästa kliv och skapa en kontinuitet för hela juniorverksamheten och se till att alla spelare syns. Vi vill fortsätta utvecklas och tävla mot topplaceringen i J18 och likadant för J20 där vi självklart satsar mot playoff och med sikt på SuperElit.

-Genom att ha en huvudtränare och två assisterande i både J18 och J20 ser vi som en bra utveckling för organisationen. Inför kommande säsong tillkommer även Elias Malmkvist som assisterande tränare för J20, en TAIF-kille som tidigare spelat i vår juniorverksamhet. Det känns jätteroligt, säger Larry Pilut, Sportchef Junior.

-Trots de tider vi nu går igenom så pågår arbetet för fullt inom verksamheten för att tillse att vi är beredda när säsongen väl startar. Vi har som uttalat mål att få fram spelare från egna led till vårt representationslag och vägen dit går via våra juniorlag. En förutsättning för att lyckas är att vi har en bra och kompetent ledarstab, vilken vi känner att vi säkrat upp inför säsongen 2020-21. Det ska bli spännande att även följa våra juniorer framöver, säger VD Niclas Henriksson.

Mattias Bergström

Berätta lite om dig själv och din ishockeybakgrund?

-Jag är född och uppvuxen i Nacka utanför Stockholm. Jag har själv spelat ishockey och fick även känna på spel i division 1. Jag klev på som tränare i Stockholm för ca 7-8 år sedan där jag startade i min moderklubb Boo HC som ligger i Nacka. Där var jag i 5 år och under tiden läste jag på Idrottsfolkhögskolan på Bosön, en tränarlinje där man blir utbildad tränare via Riksidrottsförbundet.

-Därefter påbörjade jag en yrkeslärarutbildning i specialidrott, så nu är jag behörig lärare på Hockeygymnasiet vilket jag var klar med i början på februari. Senast kommer jag från Frölundas organisation där jag har varit i 2 år. Där hade jag även min praktik via lärarutbildningen på hockeygymnasiet.

Du kliver in som tränare för J18, vilka ambitioner har du?

-I slutändan är det roligaste som finns att vinna, sedan måste man vara realistisk och jag går inte in med förväntningar att man ska vinna ett SM-guld med J18, självklart är det något man vill göra vilket också kan vara möjligt på sikt. Målet som jag sätter främst den första säsongen är att verkligen komma in och börjar utveckla hela juniorverksamheten. Att vi steppar upp, tar kliv och utvecklar verksamheten för juniorerna i rätt riktning och gör verksamheten ännu mer attraktiv för andra spelare. Sedan ska vi givetvis utveckla spelarna individuellt.

-Som jag ser det så har vi 14 killar som vi ansvarar för åtminstone under 3 års tid och vi ska göra de till så mycket bättre hockeyspelare än vad de var när de kom. Målet ligger på både lagnivå men framför allt på individnivå, där vi ska vara en bra utbildningsmiljö för spelare som i sin tur ska locka fler spelare att vilja komma till Tingsryd. Det finns redan en bra utbildningsmiljö i Tingsryd men vi ska göra den ännu bättre.

-Det har varit en stor drivkraft för mig att komma till just Tingsryd. Redan vid första mötet satt jag ner med Larry och Micke där jag kände direkt från båda ett stort driv och vilja att bredda sig. Inte att man alltid gör som man alltid har gjort, sen ska man givetvis inte ändra på de saker som redan är bra, men det finns en öppenhet och ett intresse att man vill utvecklas som förening.

Ledarstab J20

Tränare Mikael Nilsson

Ass tränare Ulf Sjöström och Elias Malmkvist

Lag.L/materialare Muhamad Abara

Chefs materialare Ulf Timgren

Ass materialare Olof Olofsson

Ledarstab J18

Tränare Mattias Bergström

Ass tränare/Lag.L Willy Berglund

Ass tränare Felix Blomkvist

Materialare Stefan Ferm och Ulf Olsson

Ledarstab Hockeygymnasiet

Ansvarig tränare Mikael Nilsson

Ass tränare Larry Pilut och Mattias Bergström

Målvaktstränare Mikael Sandberg

Håll utkik på hemsidan för juniorer där fler nyheter kring j-lagen kommer att dyka upp.