Vi tar pulsen på Söderblom

14 februari 2020 14:25

Vi laddar om, tar med oss farten och glädjen till Umeå imorgon. Under lördagen flyger a-laget upp för att ta sig an Björklöven på bortais. Läs intervjun med målvakten Arvid Söderblom.


Hur är läget idag?

– Jodå, det är bra!

Vi tog hem en efterlängtad trepoängare i onsdags mot Västervik. Känslan där och då?

– Känslan var väl att alla var påkopplade och körde sitt bästa. Jag upplevde en bra känsla redan innan matchen och det kände som att alla var taggade och gav allt för att vinna.

På vilket sätt märktes det redan från början?

– Nej men innan matchen var det bra stämning, alla var goa och glada. Vi tog tag i matchen direkt, tog ledning och såg till att vinna.

Är du nöjd med din prestation såhär långt?

– Ja det får jag ändå säga att det har gått bra. Det känns bättre och bättre hela tiden. Jag har hittat en stabil nivå att spela på och jag tror laget vet på ett ungefär vad dem får. Dem känner sig trygga med mig hoppas jag.

Vad krävs för att bli en bra målvakt?

– Jag skulle väl säga inställningen och viljan att rädda varje puck. Att man hela tiden tävlar och hur man gör det spelar inte så stor roll egentligen, men så länge man gör sitt bästa för att rädda pucken så tror jag man kan bli jättebra.

Målvakter konkurrerar också med varandra. Men du och Ljunggren ser ut att vara hjälpsamma mot varandra?

– Absolut, det är ett lag i laget med två målvakter och en målvaktstränare. Det är klart båda vi vill spela men när den ena spelar så finns den andra och stöttar. Jag stöttar honom och han mig, så det är skönt att kunna ha det så.

Förra veckan var du med Frölunda och firade titeln CHL-mästare, där du var med som tredjemålvakt. Hur var det att få se och vara med att vinna CHL?

– Det var kul att få träffa alla där igen och en stor upplevelse att få vara med matchen, firandet och hela resan såklart. Jag satt på läktaren med några andra spelare och en knökfull hall. Det var en bra stämning.

Imorgon möter vi serieledarna Björklöven borta - tankar inför mötet?

– Vi har haft tufft mot dem tidigare men det känns att vi har något bra på gång nu dem avslutande matcherna i serien. Så jag tror vi kan göra något bra imorgon, det är min känsla.

Vi tackar Arvid Söderblom och önskar hela laget lycka till imorgon när man möter Björklöven borta.