Förlust mot Södertälje i förlängning

13 januari 2021 22:00

Onsdagens match bjöd på en jämn tillställning mellan Tingsryd och Södertälje. Matchen gick hela vägen till förlängning men det var gästande lag som tog hem extrapoängen. Slutresultatet blev 3-4.


Det bjöds på ett fartfyllt spel från Tingsryds sida i första perioden. Det var hemmalaget som hade största delen av de första 20 minuterna med sitt höga tryck i anfallszon. Matchens första mål skulle hända när Jacob Lundegård skickade ner pucken bakom målburen där Felix Olsson fick pucken serverad via sargen och tryckte dit den till 1-0. Dock var det väldigt oklart om pucken var över mållinjen eller ej, men efter en videogransking kunde man fastställa 1-0 till hemmalaget.

Det var utan tvekan ombytta roller i andra perioden. Gästerna kom ut med en helt annan energi och man vände snabbt på matchen. Redan efter dryga fyra minuter stod det helt plötsligt 1-2 när Södertäljes Hugo Gustafsson först kvitterade till 1-1 och därefter nyförvärvet Oscar Eriksson som fick in 1-2. Södertälje var inte nöjda där utan skulle uttöka ledningen till 1-3 när Ludwig Blomstrand stod framför mål och styrde in pucken. Men Tingsryd skulle svara med ett mål och ytterligare en videogranskning, detta efter att Elias Gunnarsson fick in pucken på returen med bara 0,7 sekunder kvar av perioden. Det var dessutom Elias Gunnarssons första mål i Hockeyallsvenskan. Ställningen inför tredje var därmed 2-3.

I sista perioden var det jämnare mellan lagen. Det var Tingsryd som inledde starkast och man skapade en hel del. Med bara några minuter kvar av tredje kvitterade Rasmus Bengtsson till 3-3 och därefter kom ett skott från Felix Olssons klubba i insidan av stolpen, troligtvis fjärde gången pucken gick i ramen för Tingsryd.

Men matchen skulle gå till förlängning. Södertälje tog väl hand om pucken i övertid och efter ett antal försök på mål så stängde tillslut Ludwig Blomstrand matchen med slutresultatet 3-4.

Målskyttar Tingsryd: Felix Olsson, Elias Gunnarsson, Rasmus Bengtsson

Målskyttar Södertälje: Hugo Gustafsson, Oscar Eriksson, Ludwig Blomstrand 2

Kommentar från tränare Magnus Bogren:

-Jag tycker att vi gör en bra första -och tredjeperiod men vi gör bort oss i andra perioden. Jag tycker inte alls vi är beredda att ta priset för den perioden så det är den som förstör lite idag, det känns surt. Det är i andra perioden idag som vi inte kan knyta till säcken. Jag tycker ändå att vi kommer ut bra i andra perioden men när dem får 1-1 målet så tycker jag att vi sjunker och då ska vi plöstligt göra saker svårare och håller oss inte riktigt till det vi har sagt. Samtidigt är det starkt att åter komma igen och få poäng med sig.

Info om Stödpaketen

Tusen tack till er som köpt stödpaket i samband med matchen! Vi håller stödpaketen öppna till 00.00. Under morgondagen presenterar vi vinnarna så håll utkik här!

Tack medlemmar, supportrar, partners och övriga som står vid vår sida - Ni är guld värda!