Ny målvakt klar för TAIF!

31 mars 2020 12:45

Tingsryds AIF har gjort klart med målvakten Adam Åhman för säsongen 20/21.


-Vi är glada att kunna presentera Adam Åhman som kommer att vara en av våra målvakter nästa säsong. Adam har varit vårt huvudspår från början och vi är väldigt nöjda över att vi har landat Adam i konkurrens med många andra lag, säger målvaktstränare och assisterande sportchef Mikael Sandberg.

Sandberg fortsätter:

-Adam Åhman är en väldigt lovande målvakt som vi ser en stor framtid i och vi tror att Adam kan ta nästa steg hos oss i TAIF. Åhman har de två senaste säsongerna tillhört HV71 men varit utlånad till IK Oskarshamn och Västerviks IK. Adam har representerat Sverige i diverse landslag och står noterad för tre SHL-matcher.

Adam Åhman

Hur känns det att ha skrivit på kontrakt för Tingsryd säsongen 20/21?

-Det känns bra!

Vad fick dig att ta det här beslutet?

-Det var av olika anledningar. Jag känner Mikael Sandberg lite sedan tidigare och vet vad Tingsryd har gjort när det kommer till målvaktssidan. Jag tror att detta är rätt steg för mig och att Tingsryd är en bra miljö att utvecklas i.

Hur skulle du beskriva dig själv som målvakt?

-Jag är en målvakt som jobbar mycket med tålamod och försöker läsa spelet. Fotarbetet är också en viktig del att tänka på.

Vad krävs för att bli en bra målvakt?

-Det viktigaste är att man har ett bra grundspel som man litar på. Jag tror inte att det finns någon speciell väg som alla ska gå, utan det viktigaste är att hitta sitt eget sätt och därefter göra det väldigt bra.

Berätta om dig själv, vem är Adam Åhman?

-Jag är en ganska lugn, trevlig och snäll kille som bryr mig om andra.

Vad äter du helst till middag en fredagskväll?

-Nu börjar vi gå mot vår och sommar så då tar jag gärna en god grillad köttbit haha, det är aldrig fel.

Läs mer om Åhmans karriär här!

Vi hälsar Adam Åhman varmt välkommen till Tingsryd!