Rubin återvänder till Tingsryd

15 april 2016 09:00

Han har spelat i J20 och gjorde två matcher i A-laget förra året, men nu återvänder Niklas Rubin till TAIF för en hel säsong som en av två målvakter. En återkomst han själv ser mycket ljust på.


– Det känns helt fantastiskt, det var ju i Tingsryd min karriär fick fart så det känns jättekul att vara tillbaka. Vi hade en liten dialog när jag var ute här senast i vintras och redan då visade de intresse, och jag vill ju framåt och då är detta väldigt bra, att jag kan lägga 100 procent av min energi och mitt fokus på hockey, säger han.

Säsongen om gått har han stått i Varberg, ett lag som hade det tufft i Hockeyettan i år vilket gav Niklas en hel del att göra i mål. Trots detta noterade han fina 91,5 i räddningsprocent.

– Naturligtvis är det bra att få stå i ett lag där du har mycket att göra, där du får mota en 35-40 skott per match och vet att du måste stå på huvudet lite hela tiden. Samtidigt är det väldigt bra att spela i ett lag som vinner också, då får självförtroende en liten boost också.

– Därför känns det så klart lite speciellt att man nu ändå kan säga att man kommer till en allsvensk toppklubb. Det är verkligen kul att se att det har gått så bra och nu hoppas jag bara att jag kan bevisa att jag förtjänar den här chansen också.

Vem han kommer att kampera tillsammans med som lagets andra målvakt är inte klart ännu, klart är däremot att han kommer få chansen att jobba med målvaktstränaren Mikael Sandberg.

– Bara att få jobba med en målvaktstränare är fantastiskt, men sedan känner jag Mikael sedan tidigare och har varit på hans hockeyskolor i nio år nu. Jag tror att det kommer göra en väldig skillnad för mig då man får någon att bolla saker och ting med.

Han flyttar ner till Tingsryd i början av augusti när laget går på is, men kommer vara med under en hel del tester och träningar under våren och sommaren också. När det sedan blir dags för spel igen, då har han klart för sig hur han vill att det ska gå.

– Jag vill spela så mycket så klart och fortsätta utvecklas. Och som sagt, bara att nu kunna lägga all min fokus på hockey och att sedan få komma in i ett vinnande gäng från förra säsongen, det tror jag kommer göra mycket för mig.